Foto: Ajuntament de Begur

La Policia Local de Begur comptarà amb un equip de radar mòbil amb la finalitat de lluitar contra les infraccions de velocitat al municipi. El nou aparell s’ha adquirit davant les queixes veïnals per posar fre a la gent que corre massa i, al mateix temps, per no haver de fer front a l’alta velocitat amb la col·locació de ressalts, ja que perjudica a tothom, fins i tot als conductors responsables.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Martí Aldrich ha explicat a Ràdio Capital que és un aparell dissuasiu per lluitar contra els conductors imprudents i reduir les probabilitats d’accidents, després de moltes instàncies que han fet els veïns a l’Ajuntament.

L’equip de radar mòbil, segons acord de la junta de govern, s’ha adquirit a l’empresa Dextron. L’aparell, d’última generació i de petites dimensions, compta amb una tecnologia molt desenvolupada. El radar té un sistema autònom i portàtil que combina la detecció de velocitat per làser, la imatge digital i l’arxiu de dades.

Ara, un cop sigui subministrat el radar, que es preveu per a finals de gener, hi haurà un temps de prova per part dels policies, especialment als punts més calents del municipi.

Aldrich ha reconegut que la mesura de posar un radar és molt impopular, però ha remarcat que les persones que condueixin responsablement, no tindran cap problema.