22 C
Pals
Divendres, 21 juny 2024
- Publicitat -

Begur crea un decàleg per orientar sobre la recollida porta a porta

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur ha creat un decàleg per facilitar als veïns l’ús del nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta que es començarà a aplicar a partir de febrer. La mesura pretén millorar la informació sobre el nou servei i ajudar els usuaris a orientar-se i fer-ne un bon ús.

El decàleg explica el nou servei, com funcionarà amb diferents cubells, el calendari i la zona afectada. Es pot consultar al web http://portaaporta.begur.cat. Aquest decàleg forma part de les iniciatives de divulgació del servei. El consistori ja ha dut a terme xerrades informatives amb els veïns de Begur i Esclanyà. Aquest mes també s’ha començat a repartir els cubells que serveixen per treure els diferents tipus de residus segons el calendari establert.

Hi ha tres models de cubells. Un petit airejat de color marró per facilitar la separació a casa de la matèria orgànic; un altre de 20 litres de color marró i tapa grisa per a la recollida de la matèria orgànica i la fracció resta; i un tercer de color taronja de 40 litres per a la recollida de paper i cartró, envasos i vidre. Recordem que el porta a porta de es farà quatre dies a la setmana. Així, dilluns, hi haurà la recollida de les fraccions de restes i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; dissabte, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos.

La zona porta a porta afecta el nucli urbà de Begur, Sa Fontansa, Les Arenes, Sa Roda, Son Moles, Residencial Begur, Mas Domingo, Les Argiles, Font Martina i part de Son Rich. A la resta del municipi, la recollida, que també poden usar els de la zona porta a porta, el servei es farà amb el sistema de 28 grans àrees d’aportació. A més, s’habilitarà la deixalleria municipal per rebre els residus recollits, a excepció dels de rebuig.

La recollida porta a porta es farà quatre dies a la setmana. Així, dilluns, hi haurà la recollida de les fraccions de restes i vidre; dimecres, d’orgànica i envasos; dissabte, d’orgànica i paper i cartró, i diumenge, d’orgànica i envasos. Les fraccions hauran d’estar dins uns cubells específics, que es poden adquirir gratuïtament a l’àrea de Medi Ambient, al l’Espai Mas d’en Pinc, en fer l’adhesió al servei, que es podrà fer aportant l’última factura d’aigua.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu Terra de Mar

Ahir dijous 20 de juny es va celebrar l’inici oficial de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu ‘Terra de Mar’ a Palamós, impulsat per Sostre Cívic i l’Ajuntament del municipi. L’acte va comptar amb l’assistència de més de 50 persones, incloent-hi les sòcies impulsores i diverses autoritats locals, comarcals i de la Generalitat. El projecte
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -