El Regidor de Promoció econòmica de Begur, Eugeni Pibernat, a la recepció dels assistents a la trobada de postcrossing

Amb motiu de la jornada de postcrossing (enviament de postals) d’aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Begur ha editat un segell amb la imatge del poble.

El segell, que té una tirada de 200 exemplars, té la imatge gràfica que el consistori utilitza en les seves campanyes de promoció i correspon a la tarifa “C”, que és la que s’utilitza per a la correspondència internacional.

La presentació del segell es va dur a terme durant la recepció que es va fer als assistents a la trobada (postcrossers), als que se’ls hi ha entregat postals i polseres commemoratives de l’esdeveniment. Després de la rebuda, una visita guiada pel poble i la possibilitat de comprar i intercanviar postals com a preàmbul del dinar de clausura d’un esdeveniment que, afirmen, persegueix l’intercanvi d’experiències.

Els organitzadors de la trobada no descarten establir-la de manera regular a la vila.

Què és el “postcrossing”?

El postcrossing (creuament de postals) és un projecte del portuguès Paulo Magalhaes que potencia l’enviament i recepció de postals a tot el món, entre destinataris anònims. La participació al projecte es realitza mitjançant el registre previ a un web, que després assigna les adreces d’enviament als diferents usuaris, de manera aleatòria, amb l’objectiu d’intercanviar postals, idees i vivències entre persones desconegudes.

Actualment el projecte té més de 700.000 usuaris a tot el món (1.400 a Catalunya), que ja han enviat més de 47 milions de postals.