15.1 C
Pals
Dimarts, 21 març 2023
- Publicitat -

Bell-lloch insinua que “influeix el color del partit que governa” en les ajudes de Costes pel Gloria

Diu que estan "indignats i descol·locats" amb l'ajut, a parer seu, "insuficient" de 250.000 euros, i que en canvi "altres municipis (en referència a Platja d'Aro) tinguin un ajut d'un milió"

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, Miquel Bell-lloch, alcalde de Calonge i Sant Antoni, ha repassat els temes que ocupen actualment l’agenda del municipi. Fa pocs dies, es va conèixer que Costes de l’Estat destinaria un ajut xifrat en 250.000 euros al municipi calongí per reparar els danys i desperfectes causats pel temporal Gloria. En aquest sentit, Bell-lloch ha afirmat que estan “indignats” i “descol·locats” perquè consideren que és “una quantia insuficient”. A més, el batlle ha deixat entreveure que, en el repartiment dels ajuts entre els municipis marítims afectats, “el color del partit que governa a cada poble influeix”. L’escoltem:

En aquesta línia, el líder d’ERC a Calonge i Sant Antoni recordava que, des del consistori, els danys causats per les adversitats meteorològiques ascendien al milió i mig d’euros, lluny dels 250.000 que donarà l’Estat. De fet, el mateix Bell-lloch va explicar en un ple que “l’Estat havia ofert el triple inicialment”, i per això explica que els ha “sorprès molt” la xifra final. El republicà assegura que no entén “com és possible que a llocs on han quedat afectats 370 metres de passeig –en referència a Castell-Platja d’Aro, on l’alcalde és del PSC– l’Estat donarà un milió d’euros, i a Calonge i Sant Antoni, que hi ha tres quilòmetres, només seran 250.000”.

Altres qüestions que va tractar va ser la renegociació amb Sostre Cívic del projecte de lloguer sostenible. Defensa que no van signar l’acord amb el qual la cooperativa havia arribat amb l’anterior Executiu perquè “no pot ser assequible un lloguer on has de posar 12.000 euros d’entrada” i “on molt previsiblement cada mes la quota seria superior als 300 euros”. Miquel Bell-lloch ha detallat a Ràdio Capital que estan mantenint reunions amb Sostre Cívic per “mirar d’aconseguir un nou i millor acord”.

En referència a la moció de reprovació a la gestió econòmica del seu equip de govern, que va tirar endavant el dilluns, l’alcalde d’ERC ha manifestat que no entén “la rapidesa de la moció” i que li sobta que “ara el PSC sí vulgui fer oposició constructiva, quan al Ple d’investidura van manifestar precisament el contrari”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Torroella de Montgrí posa el nom de dona a diversos carrers del municipi

Aquest projecte neix de la la voluntat popular sorgida del procés participatiu 'Amb Nom de Dona'
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -