10.8 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

L’aplec de Bellcaire Lletraferit tanca la seva tercera edició amb bones sensacions

Tot i l'amenaça de pluja durant tot el cap de setmana, l'aplec es va poder celebrar amb normalitat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’aplec de Bellcaire Lletraferit ha tancat la seva tercera edició aquest cap de setmana. Entre el 23 i 24 de setembre van passar per la població del Baix Empordà unes 800 persones per gaudir de les activitats, autors i editorials de parla catalana. Aquestes dades son molt positives per la delegada de la regidoria de Cultura i Patrimoni Cultural de Bellcaire de l’Empordà, Judith Cobeña i Guàrdia.

Explica a més que les edicions han estat bastant diferents. En aquest tercer aplec s’han reunit editorials petites i mitjanes que presentin llibres de parla catalana amb tots els seus accents. Per això, aquesta edició l’han dedicat als diversos accents del català com a temàtica principal.

Una de les característiques d’aquest aplec, és que l’ajuntament no cobra per espai, sinó que recapten el 10% de les vendes i ho donen a una entitat sense ànim de lucre. Aquesta quantitat, que es dobla amb l’aportació del consistori, en l’edició d’enguany es donarà a Plataforma per la Llengua. Aquesta decisió correspon a una voluntat social, segons afirma Judith Cobeña.

La donació a Plataforma per la Llengua respon a la necessitat de millorar l’ús del català i la manera en com el fem servir, tal com afirma Judith Cobeña. La delegada de la regidoria relata que el català cada cop té un ús més minoritari i que molts cops no s’usa de manera correcta. Per això, la donació d’enguany va a una plataforma que impulsa l’ús del català.

Les activitats de l’aplec ja van començar el divendres, amb el Concert de La Barraca d’en Toiu, cantant amb tots els accents catalans. També es va inaugurar una exposició: “Patrimoni oblidat. Memòria Literària”. Hi podem veure imatges de ruïnes, edificis o cases desaparegudes o a punt de desaparèixer que s’han pogut recuperar gràcies a la literatura. L’exposició es pot visitar al Castell de Bellcaire d’Empordà fins al 22 d’octubre.

El cap de setmana va estar replet de tallers, activitats i actes relacionats amb els diversos accents del català. I tot i que la pluja va amenaçar fins a l’últim moment, Bellcaire Lletraferit va tancar l’aplec d’enguany amb l’orquestra Fireluche amb un homenatge a Pau Riba.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -