24.8 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

Biblioteques amb DO

Carme Fenoll
Carme Fenoll
Bibliotecària
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

 

El 2016 té lloc la quarta edició de “Biblioteques amb DO”: 49 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya acosten la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics: aparadors culturals, conferències, passejades entre vinyes i lectures, exposicions, clubs de lectura, vermuts literaris, concursos, lectures dramatitzades, hores del conte, etc. Un programa variat i de qualitat en què, de gener a desembre, cada mes està dedicat a una regió vitivinícola a través de les biblioteques del seu territori. Algunes biblioteques complementen la programació d’activitats amb la producció d’una edició limitada d’ampolles de vi, com a símbol identificatiu del projecte.

Pretenem dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes culturals variades i per a tots els públics que prenen el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada, per subratllar que també les biblioteques públiques són diverses en la mesura que ho és el territori per tal d’oferir serveis de qualitat.

La primera edició de “Biblioteques amb DO” va ser al 2013 i va comptar amb 25 biblioteques i des de llavors el projecte ha anat creixent: el 2015 hi van ser 48 biblioteques, que van organitzar 269 activitats que van atraure més de 13.000 participants.

“Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la implicació d’agents diversos: INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, etc.

Les Biblioteques amb DO Empordà són les més actives del programa: cada mes de juny, les biblios de Palafrugell, Palamós, Figueres, Calonge, St. Antoni de Calonge, St. Feliu de Guíxos, Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, L’Escala i Castelló d’Empúries, s’organitzen per apropar-nos a la cultura vinícola.

Avui, Biblioteques amb DO brinda per vosaltres!

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -