24.1 C
Pals
Dilluns, 26 octubre 2020

Brot de coronavirus a l’hospital de Palamós, que afecta onze pacients a cirurgia

L'hospital ja ha aplicat el protocol corresponent i ha fet PCR a tots els pacients ingressats en aquesta planta –la tercera- i també a l'equip mèdic i la resta de professionals que hi treballen

El més llegit

Palafrugell és el municipi amb més classes confinades del Baix Empordà

Palafrugell té 19 grup en quarantena, seguit per Sant Feliu de Guíxols (7), Torroella de Montgrí (5) i la Bisbal d'Empordà (3).

Batuda de senglars a diversos municipis del Baix Empordà

Segons l'alcalde de Castell Platja d'Aro, suposen un risc, ja que poden provocar accidents de trànsit i, a més, destrossen zones públiques i privades.

El Baix Empordà entre les comarques amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

Dins de la comarca la situació és complicada a Palafrugell que se situa com el municipi amb la taxa de PCR més alta de tot Catalunya, amb un 22,98% de proves positives de COVID-19

Alerta dels sanitaris de la Bisbal d’Empordà per l’increment de casos de coronavirus

Alerten que el creixement és "exponencial i amb risc de col·lapsar els serveis sanitaris".
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
Brot de coronavirus a l’hospital de Palamós que ha afectat onze pacients ingressats a la planta de cirurgia. Segons informen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), cinc dels pacients són asimptomàtics i a set d’ells se’ls ha traslladat a la planta aïllament. No s’ha registrat cap defunció relacionada amb aquest brot. L’hospital ja ha aplicat el protocol corresponent i ha fet PCR a tots els pacients ingressats en aquesta planta –la tercera- i també a l’equip mèdic i la resta de professionals que hi treballen. De moment, un dels treballadors ha donat positiu. L’hospital ha tancat l’ala dreta de la planta, allà on s’ha detectat el brot, per desinfectar-la i ha prohibit les visites de familiars.

Segons informa el SSIBE, el brot de covid-19 s’ha detectat a la planta d’hospitalització del servei de cirurgia. Onze pacients s’han infectat de coronavirus, dels quals cinc són asimptomàtics. Actualment, a set dels pacients amb covid-19 se’ls ha traslladat a la planta d’aïllament, on es troben ingressats. L’hospital informa que no hi ha cap pacient greu ni que tampoc s’ha registrat cap defunció relacionada amb aquest brot.

Arran de l’aparició del brot de coronavirus, l’hospital de Palamós ha fet els estudis de contactes dels casos positius i ha aplicat un protocol per frenar la cadena de contagis. D’entrada, ha fet un cribratge a tots els professionals (equip mèdic, infermeres, neteja…) que treballen en aquesta planta.

S’han dut a terme 70 PCR, i una d’elles ha donat positiu. Es tracta d’un professional, que és asimptomàtic. Es preveu repetir aquest cribratge d’aquí a una setmana.

A més, també s’han fet proves PCR a tots els pacients que hi ha ingressats en aquesta planta. En aquest cas, totes les proves han donat negatiu.

Desinfecció i restricció de visites

En paral·lel, l’hospital de Palamós ha tancat l’ala dreta de la tercera planta per poder fer una neteja a fons de la zona i una desinfecció amb làmpada ultraviolada. A més, temporalment s’han prohibit les visites de familiars i acompanyants per a tots els pacients que hi ha ingressats a la planta (substituint-los per sistemes de comunicació a distància). A la resta de l’hospital de Palamós, es permet que hi hagi un acompanyant (en l’horari que ja hi ha definit).

“Des de l’hospital s’està fent un seguiment acurat dels casos positius i dels contactes”, informen des dels SSIBE. “També s’està vigilant de prop l’evolució de totes les persones, pacients i professionals, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment”, hi afegeixen.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

Últimes notícies

La partida

Escoltem les notícies amb la minúscula esperança que potser en diguin  alguna de bona, i quan més les escoltem, més ganes tenim de deixar-les d’escoltar.
- Publicitat -

Matí amb cel molt tapat i descens de la temperatura

El dilluns comença amb cel tapat i alguns ruixats dispersos o plugims que es poden produÏr al llarg del matí. La temperatura serà més baixa avui i els valors màixms no superaran els 16ºC.

Ningú no és perfecte – 25 octubre 2020

Seguim parlant del festival de Sitges amb l'Ignasi Arbat.

Un programa infame – 25 octubre 2020

Nova edició del programa més infame de la ràdio!

Ona Jove – 25 octubre 2020

El programa més random de Ràdio Capital aterra una setmana més.

Altres notícies