19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Finalment Calonge es queda sense platja per a gossos

El consistori diu que tampoc s'és a temps de modificar l'ordenança que prohibeix l'accés dels animals a la sorra

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni confirma que la cala Belladona no serà platja per a gossos aquest estiu. El consistori ho justifica, com també va fer Platja d’Aro, perquè no s’és a temps de modificar l’ordenança que prohibeix l’accés dels animals a la sorra. En concret, així s’especifica a l’article 15 de l’Ordenança Municipal de Policia i Bon Govern. De fet, el seu compliment és el que comportava que, davant les queixes i l’alerta dels veïns, la policia demanés als amos de gossos que marxessin de la sorra. “Els terminis de tramitació de la modificació de l’ordenança no permetran que aquest estiu hi hagi platja per a gossos”, expliquen des de l’Ajuntament.

El consistori també precisa que actualment s’està treballant per adaptar la normativa, i que de cara a l’any vinent el municipi tingui platja per a gossos. La solució passa per incloure un afegitó al text, que precisi que els animals no podran entrar a la sorra, excepte en aquells llocs que estiguin senyalitzats.

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni explica que disposar d’una platja per a gossos de cara al 2024 permetrà donar resposta “a una petició que reclama una bona part de la ciutadania, i que també contribueix a potenciar un tipus de turisme que cada cop valora més aquests serveis”.

Amb independència de l’ordenança, però, caldrà veure com el nou consistori sorgit del 28-M decideix quina superfície haurà de tenir la platja per a gossos. Perquè al pla d’usos on es demanava autorització a la Generalitat, en comptes de fer-hi constar que tota la cala Belladona seria apta per al bany d’animals, l’Ajuntament de Calonge ho va restringir a 300 metres. I això, en part, també ha suposat que Platja d’Aro hagi decidit fer-se enrere en el tram que toca al seu municipi, perquè creu que contravé l’esperit inicial del que es va acordar (que tota la cala fos platja per a gossos).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -