Roda de premsa de presentació del pla estratègic.

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha donat el tret de sortida per redactar un pla per l’ocupació juvenil. Ho vol fer conjuntament amb diferents sectors econòmics i els mateixos joves del municipi.

El document, que preveuen presentar el desembre, elaborarà una diagnosi que servirà de base per dur a terme les accions encarades als joves. El consistori s’ha marcat, entre els objectius, fomentar la contractació juvenil en empreses i promocionar l’emprenedoria social i crear empreses.

El regidor de Promoció Econòmica, Artur Prades, destaca el difícil accés de l’habitatge com un dels problemes pels joves.

Les administracions, juntament amb diferents empreses i entitats, participaran en un procés participatiu a finals de novembre per recollir les principals inquietuds i necessitats en aquest assumpte. El pla estratègic es farà a partir de les propostes sorgides d’aquest procés participatiu per intentar arribar un document de consens.

Un dels reptes serà atendre joves sense titulació i gestionar solucions per a persones en risc d’exclusió. La previsió amb la que treballa l’ajuntament és que l’any 2018 ja es puguin desenvolupar accions concretes encaminades a millorar l’ocupació juvenil.