9.1 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Calonge acull ‘Europa en Blau’ per reflexionar sobre la Unió Europea

L'objectiu és reunir-se cada any per analitzar, des d'un punt de vista crític però sempre constructiu, l'estat de la Unió i els principals reptes que afronta

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Castell de Calonge acollirà aquest dissabte 24 de juliol la primera edició de les jornades ‘Europa en Blau’, que pretenen crear un fòrum de reflexió i debat sobre el futur de la Unió Europea.

Els promotors de les jornades volen convertir el Baix Empordà en un espai de reflexió anual europeista, on persones interessades i compromeses amb el futur de la UE puguin reunir-se cada any per analitzar, des d’un punt de vista crític però sempre constructiu, l’estat de la Unió i els principals reptes que afronta. Ho explica Joaquim Millan, director d’EUROLOCAL i VicePresident del Moviment Europeu a Catalunya, a Ràdio Capital: “Aquesta serà la primera jornada, i no la última”.

 

La jornada, que també es podrà seguir per youtube, en aquest primer any, formarà part dels actes promoguts per la Comissió Europea en el marc de la Conferència sobre el Futur d’Europa que impulsa la presidenta Ursula von der Leyen. Els debats se centraran en la UE postpandèmia, els valors i drets europeus, i el futur promogut pels fons Next Generation, basats en una Europa “més forta, més justa, verda i digital”.

Segons han explicat des de l’organització, l’Empordà és un clar exemple d’un territori fortament colpejat per la pèrdua de visitants francesos, per exemple. Per això és més necessari que mai que es pugui convertir en un epicentre de debat europeu. El disseny de la Unió Europea post-pandèmia és clau per al futur de tots, i ‘Europa en Blau’ aspira a aportar propostes als reptes conjunts dels catalans. La jornada, a més, vol descentralitzar un debat que massa sovint es concentra a les grans capitals, com Barcelona, Brussel·les o Madrid.

Programa del dia:

10h – Cafè de benvinguda

10.45h – Obertura des les jornades, amb Mònica Plana i Oriol Lázaro, del grup promotor Europa en Blau. Intervenen: Il·lm. Sr Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni Il·lm. Sr Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà Sr Manuel Szapiro, cap de la Representació de la CE a Barcelona (online) Sr Jaume Duch, portaveu del Parlament Europeu (online)

11h Primera sessió: ‘Reconnectant Europa: Valors i drets, cal revisar-los?’ Dra Francina Esteve, Directora d’Europe Direct Girona, Professora de Dret Internacional Públic a la UDG Sra Carme Colomina, presidenta de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya Sr Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu Modera: Joaquim Millan, grup promotor Europa en Blau

12.15h Segona sessió: ‘Una Europa més forta, més justa, verda i digital’ Sr Pau Solanilla, fundador i director de Sostenibles.Org Sra Carina López, directora del think tank de Digital Future Society Dr Alfons González, professor titular de Dret de la UE a la RV Modera: Laia Castellana, grup promotor Europa en Blau

13.30 Cloenda, a càrrec de Montserrat Vilalta, Directora General d’Acció Exterior de la Conselleria d’acció exterior i govern obert de la Generalitat de Catalunya

En cas que s’hi vulgui anar, cal confirmar assistència a [email protected].

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -