24.1 C
Pals
Dijous, 24 setembre 2020

Calonge i Sant Antoni sancionarà les males pràctiques en la gestió dels residus

El més llegit

La Policia Local de Begur deté la persona que trencava les barreres del camí vell de Tamariu

Aquesta matinada, la Policia Local de Begur ha detingut la persona que feia malbé les barreres del camí vell de Tamariu.

Comencen les obres del Camí de Ronda de Palamós

Les obres del port Marina de Palamós ja han començat. La reforma del camí de ronda ha aixecat polseguera. Segons...

Un NODO parlant de la subhasta de peix a Palamós es fa viral

Un reportatge del NODO explicant el funcionament de la llotja de Palamós durant l'etapa franquista s'ha viralitzat a les xarxes després que es recuperés el contingut per internet

Avui surt a les llibreries el llibre Ànima de Tramuntana, de Núria Esponellà

La nova obra de Núria Esponellà, Ànima de Tramuntana, guanyadora del 53è premi Prudenci Bertrana, sortirà avui a les...
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha detectat diverses conductes incíviques en relació a l’abandonament de residus i deixalles a l’espai públic del municipi. Després de donar-se alguns casos reiteratius i d’insistir en la informació i els consells a la ciutadania per a la gestió correcta dels residus, el consistori obre la via de les sancions econòmiques administratives, per posar fi a aquestes males praxis. Les sancions econòmiques per als veïns i veïnes o empreses que incompleixin la normativa poden ser de fins a 4.000€ en funció de la gravetat i reincidència dels fets. Les sancions que aplicarà l’Ajuntament són les que estableix el Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, de la Llei Reguladora dels Residus. En aquest cas, doncs, l’abandonament fet per persones particulars d’objectes, residus o altres deixalles fora dels llocs autoritzats pot comportar aquesta multa.

Serveis de recollida de residus a Calonge i Sant Antoni

Des de l’1 de juny de 2019, està en vigor el sistema de recollida de residus porta a porta, que es va implementant progressivament a les diferents urbanitzacions i barris de Calonge i Sant Antoni. Cada domicili disposa de dos cubells per dipositar cada dia la fracció corresponent. L’objectiu és incrementar la recollida selectiva i reduir la fracció de rebuig, en la línia dels objectius marcats per Brussel·les per aquest any 2020. Les úniques excepcions son Sant Antoni i la urbanització Mas Pere, on hi ha contenidors a la via pública, i que també permeten fer la separació selectiva. En aquests casos, els motius d’aquesta decisió es deuen a la gran concentració de blocs de pisos, a la densitat d’habitatges i al gran volum de residus que es generen durant l’estiu, així com a la dificultat d’accés amb els vehicles de recollida a aquestes zones.

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni també va habilitar per a casos excepcionals una àrea d’emergència al polígon industrial del municipi, al carrer de la Tina, amb les fraccions corresponents: rebuig, envasos lleugers, paper, cartró i vidre.

Paral·lelament, en detectar-se que alguns dels comportaments incívics estan associats a l’abandonament de mobles o trastos vells a l’espai públic, cal destacar que pel servei de recollida d’aquests objectes cal trucar prèviament al 972 65 15 75. A més, també hi ha servei de deixalleria municipal, que es troba a la carretera de Romanyà, s/n, i que està oberta de dilluns a diumenge, de 9 a 13h, i de 15:30 a 19h. Finalment, l’últim dimecres de cada mes, s’habilita una deixalleria mòbil a Sant Antoni, a la plaça de Catalunya, de 10 a 14h. La deixalleria està orientada a la recepció de residus especials en petites quantitats (com poden ser piles, pintures, dissolvents…), residus voluminosos (mobles, electrodomèstics…) i restes vegetals i runes. També s’hi poden portar els residus que es poden reciclar amb la recollida selectiva.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Museu de la Pesca de Palamós estrena una audioguia vinculada a la subhasta del peix

El Museu de la Pesca de Palamós estrena aquest divendres un audioguia gratuïta per a tot el públic que visiti la llotja del peix.

La cuina de l’Empordanet dóna 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple

Els 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès van decidir col·laborar en la campanya ‘Restaurants que es mullen’, gràcies a la qual s'han pogut destinar 2.237€ a la Fundació Esclerosi Múltiple

El Consell Comarcal del Baix Empordà crea un comitè de coordinació pels casos d’emergència

Dimarts passat, la Junta de protecció civil del Baix Empordà es va reunir amb l’objectiu de millorar les respostes davant dels episodis d’emergència com...

El Consell Comarcal del Baix Empordà renova la senyalització de senderisme a l’entorn del Puig Segalar

Aquest estiu, l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha col·locat als municipis d'Albons i de La Tallada d'Empordà nous senyals de...

L’Ajuntament mostrarà en viu el procés de restauració dels gegants de Torroella de Montgrí del segle XVIII

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la restauració de les figures velles dels gegants de la vila, que es troben custodiades i són visitables al Museu de la Mediterrània.

Altres notícies