4.3 C
Pals
Dimarts, 7 desembre 2021
- Publicitat -

Calonge i Sant Antoni sancionarà les males pràctiques en la gestió dels residus

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha detectat diverses conductes incíviques en relació a l’abandonament de residus i deixalles a l’espai públic del municipi. Després de donar-se alguns casos reiteratius i d’insistir en la informació i els consells a la ciutadania per a la gestió correcta dels residus, el consistori obre la via de les sancions econòmiques administratives, per posar fi a aquestes males praxis. Les sancions econòmiques per als veïns i veïnes o empreses que incompleixin la normativa poden ser de fins a 4.000€ en funció de la gravetat i reincidència dels fets. Les sancions que aplicarà l’Ajuntament són les que estableix el Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, de la Llei Reguladora dels Residus. En aquest cas, doncs, l’abandonament fet per persones particulars d’objectes, residus o altres deixalles fora dels llocs autoritzats pot comportar aquesta multa.

Serveis de recollida de residus a Calonge i Sant Antoni

Des de l’1 de juny de 2019, està en vigor el sistema de recollida de residus porta a porta, que es va implementant progressivament a les diferents urbanitzacions i barris de Calonge i Sant Antoni. Cada domicili disposa de dos cubells per dipositar cada dia la fracció corresponent. L’objectiu és incrementar la recollida selectiva i reduir la fracció de rebuig, en la línia dels objectius marcats per Brussel·les per aquest any 2020. Les úniques excepcions son Sant Antoni i la urbanització Mas Pere, on hi ha contenidors a la via pública, i que també permeten fer la separació selectiva. En aquests casos, els motius d’aquesta decisió es deuen a la gran concentració de blocs de pisos, a la densitat d’habitatges i al gran volum de residus que es generen durant l’estiu, així com a la dificultat d’accés amb els vehicles de recollida a aquestes zones.

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni també va habilitar per a casos excepcionals una àrea d’emergència al polígon industrial del municipi, al carrer de la Tina, amb les fraccions corresponents: rebuig, envasos lleugers, paper, cartró i vidre.

Paral·lelament, en detectar-se que alguns dels comportaments incívics estan associats a l’abandonament de mobles o trastos vells a l’espai públic, cal destacar que pel servei de recollida d’aquests objectes cal trucar prèviament al 972 65 15 75. A més, també hi ha servei de deixalleria municipal, que es troba a la carretera de Romanyà, s/n, i que està oberta de dilluns a diumenge, de 9 a 13h, i de 15:30 a 19h. Finalment, l’últim dimecres de cada mes, s’habilita una deixalleria mòbil a Sant Antoni, a la plaça de Catalunya, de 10 a 14h. La deixalleria està orientada a la recepció de residus especials en petites quantitats (com poden ser piles, pintures, dissolvents…), residus voluminosos (mobles, electrodomèstics…) i restes vegetals i runes. També s’hi poden portar els residus que es poden reciclar amb la recollida selectiva.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Pere Aragonès fa una visita institucional a la Bisbal

Durant la visita, Aragonès ha declarat que la Constitució Espanyola està "obsoleta" i que "limita les aspiracions de Catalunya". El president ha visitat, entre d'altres, el Terracotta Museu.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -