11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Calonge recull firmes per arreglar el campanar de Sant Martí

Els calongins impulsen una recollida de firmes per tal de tornar a fer funcionar el campanar i el rellotge de l’església.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Imatge de l’Església Sant Martí de Calonge | Bisbat de Girona

Ja fa gairebé un mes que els calongins no senten repicar les campanes de l’església de Sant Martí d’ençà que un llamp va repicar al sistema del campanar. Segons informa el diari de Girona, diversos veïns de Girona i Sant Antoni han impulsat una recollida de signatures sota el lema “Calonge, quina hora és?”.

Des de finals d’octubre els Calongins s’han quedat aturats a un quart i cinc de dues de la matinada. El diari de Girona explica que els veïns demanen al Bisbat de Girona i a la rectoria a posar-hi remei a través d’un manifest, on al·leguen que “un poble sense campanes és un poble sense vida”.

Segons exposa un dels impulsos de la iniciativa al diari de Girona, Xavier Palet, la iniciativa de la recollida de firmes va sorgir després que un grup de veïns posessin en comú la sensació que generava no escoltar el repic de les campanes que fins ara no s’havia aturat. “És molt trist perquè em sembla fonamental que les esferes s’il·luminin i sonin els quarts i les hores, i ens avisin quan hi ha una festa o si es mor algú. S’ha parlat amb l’església i sembla que ell no posa fil a l’agulla i hem fet una campanya veïnal i ens hem ajuntat els llibreters, hem adaptat un manifest, hem fet uns tòtems de fusta i hem fet aquesta protesta”.

Segons les dades del Diari de Girona, de moment es pot signar a 12 punts i hi ha unes 200 signatures. D’altra banda, el Bisbat de Girona, l’entitat responsable de l’equipament religiós de Sant Martí de Calonge, demanarà un pressupost per tal de poder reparar el campanar i el rellotge. De moment, l’organització espera que les despeses les cobreixi l’asseguradora que tenen contractada per a l’edifici.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×21 – 28 febrer 2024

TRACKLIST SAINT MOTEL – MY TYPE SCOUTING FOR GIRLS – THIS AIN’T A LOVE SONG BLUR – COFFEE & TV VANCE JOY –...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -