27.4 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

Les càmeres de videovigilància de Begur, en marxa

La primera fase cobreix les entrades principals però l'Ajuntament ja té prevista una segona fase per controlar les entrades secundàries al poble

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’ajuntament ja ha activat les càmeres de videovigilància de Begur. El sistema està controlat per la Policia Local i s’ha centrat en les dues entrades principals. Aquestes càmeres però també s’han complementat amb les de l’entrada de la urbanització Ses Costes i les de la deixalleria municipal.

Fins a cinc càmeres controlen l’entrada al poble per la carretera de Palafrugell, passant per Regencós. En aquesta carretera les càmeres de videovigilància de Begur estan ubicades als giratoris, polígon industrial de la Riera d’Esclanyà, però també al Camí Vell d’Esclanyà.

Càmeres de Videovigilància de Begur
Càmeres de videovigilància al giratori Josep Pla | Imatge de l’Ajuntament de Begur

Però aquestes no són les úniques càmeres de videovigilància de Begur. A l’entrar al municipi, a l’alçada del camp de futbol, hi ha dues càmeres. Després se’n troba una de 180 graus de visió al giratori Josep Pla, a tocar del cementiri. Ja a l’interior, a l’alçada de la Plaça Lluís Esteva i Cruañas, a l’avinguda Onze de Setembre n’hi ha tres més.

A la carretera d’Esclanyà, hi ha quatre controls de càmeres de videovigilància. El primer situat al trencant del poble i el segon a l’accés a la urbanització Casa de Campo. Els altres dos ja són més pròxims a Begur. Al nou giratori, davant del supermercat Jodofi, i un cop a l’entrada, davant del restaurant Comangau.

L’Ajuntament ja té prevista iniciar una nova fase. En aquest cas les accions serviran per controlar les entrades secundàries al municipi. Esperen instal·lar càmeres de videovigilància a les entrades secundàries com la platja del Racó i el Camí Vell de Tamariu, com també a altres urbanitzacions.

El subministrament, instal·lació, legalització i posada en marxa l’està fent l’empresa de Barcelona Aplicacions Eléctricas ENESA. El contracte que s’ha licitat arriba als 115.978,5 euros. El govern però ja ha anunciat que hi haurà més càmeres de videovigilància de Begur. S’instal·larà una a l’entrada de la urbanització Ses Costes, amb un cost d’11,790 euros, i també amb diverses càmeres a la deixalleria municipal per 2.966 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Coll (PSC) renuncia a l’acta de regidor, crític amb el govern de Palamós

La renuncia es va fer durant el ple d'aquest dimarts 16 de juliol tot i que Coll no descarta tornar-se a implicar en política més endavant.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -