12.3 C
Pals
Dissabte, 3 desembre 2022
- Publicitat -

Carles Motas: “Amb aquestes obres volem crear un model de ciutat més agradable pels ciutadans”

Sant Feliu de Guíxols ha iniciat les obres de reforma a la Plaça del Monestir, per preparar la zona per l’arribada del Museu Tyssen, i a l’Avinguda Juli Garreta, que connecta amb el Passeig del Mar. Aquestes dos obres canvien part del paisatge del municipi. Per això, ens ha visitat al Supermatí l’alcalde del muncipi, Carles Motas.

Aquestes obres, tal com explica l’alcalde, “són importants pel municipi”. La intenció és que els visitants i els habitants de Sant Feliu de Guíxols puguin gaudir d’aquesta zona. La primera reforma, la de la Plaça del Monestir, pretén diverses accions per convertir-la en la futura entrada del Museu Tyssen. L’alcalde explica que actualment aquesta plaça només és un punt de pas.

Les obres han començat pels treballs arqueològics, ja que l’Arc de Sant Benet és un dels punts més singulars i importants de la plaça. La meitat de la plaça ja estava identificada, però l’entorn de l’Arc de Sant Benet encara necessitava aquests treballs arqueològics. A més, l’Arc de Sant Benet s’anivellarà a la plaça i es restaurarà les parts més danyades d’aquesta estructura.

Quan es parla de reformes en espais a l’aire lliure públics molts cops les zones amb arbres es veuen reduides o tendeixen a zero. Però l’alcalde del municipi ha explicat que en aquesta obra a la Plaça del Monestir volen mantenir i ampliar les zones d’ombra per evitar que en temporades caluroses com la d’aquest estiu no hi hagi cap ombra.

Tota aquesta supressió d’aparcaments a la zona de la Plaça del Monestir, relata Carles Motas, s’ha solucionat amb la creació del nou aparcament de 200 places sostenible, modulable i reciclable a la zona de la Corxera. L’alcalde explica que els aparcaments es col·loquen al principi del municipi per crear un model de ciutat més agradable.

Les obres a l’Avinguda Juli Garreta

També han començat les obres a l’Avinguda Juli Garreta on els veïns van decidir eliminar els aparcaments i fer unes voreres amples per arribar fins al Passeig del Mar. A més, es reduirà la velocitat de la ciruclació de vehicles a la zona. La intenció és generar un espai més agradable i transitable pels vianants.

Les afectacions durant les obres, tant a la Plaça del Monestir com a l’Avinguda Juli Garreta, seran diverses. S’intentarà que el trànsit a la zona no quedi afectat, però per l’orografia del municipi hi haurà dies en que la circulació es veurà afectada.

Un encariment dels costos

Les obres a la Plaça del Monestir s’allargaran uns set mesos i les de l’Avinguda Garreta cinc mesos i mig. L’alcalde reconeix que l’obra pot ser que s’allargui pels treballs arqueològics i per la quantitat de dies que els obrers puguin treballar. Però es preveu que ambdues obres finalitzin durant el mes d’arbil.

Carles Motas afirma que inevtiablement s’estan trobant amb falta de materials i que els costos d’aquest material s’estan encarint. Per això, molts consistoris han d’actualitzar les concessions per projectes, perquè sinó cap empresa s’hi presenta.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios