13.3 C
Pals
Dimecres, 25 maig 2022
- Publicitat -

Carme Cernicharo: “El BNI és una organització empresarial d’àmbit mundial amb professionals del Baix Empordà”

Carme Cernicharo, directora executiva del BNI CAT NORDEST, va passar ahir pel Supermatí de Ràdio Capital per parlar-nos d’aquesta organització de networking empresarial. El BNI (Business Networking International) és una organització mundial de xarxes i referències empresarials líder al món. El BNI CAT NORDEST, per la seva part, inclou a tota la província de Girona, la comarca del Maresme i la comarca del Vallès Oriental.

Aquesta organització, que segons Cernicharo porta molts anys en el mercat, és un grup model molt heterogeni format per qualsevol tipus d’empresari emprenedor, assessor, coach, etc. Les seves reunions al Baix Empordà són setmanals i es fan els dijous. Són trobades online “on es generen relacions interprofessionals que acaben derivant en transaccions de negoci”. Aquestes reunions són molt estructurades, amb un ordre del dia molt clar perquè es puguin presentar entre tots i puguin fer peticions.

La directora executiva també ha dit que el gran percentatge d’oportunitats laborals que es creen són dins del propi grup i no externament. En aquesta línia, Carme Cernicharo ha explicat que el BNI no és ben bé com una Cambra de Comerç, en primer lloc, perquè no es un ens públic. També perquè el BNI ofereix un servei de formació continua però no es dedica a la captació de nous talents i professionals, com sí fa la Cambra. En definitiva, “qualsevol empresa que vulgui créixer, fins i tot un mitjà de comunicació, pot entrar al BNI”, ha dit Cernicharo.

Pel que fa a la connexió entre tots els membres del BNI mundial, la via principal és la plataforma social online “BNI Connect”.  A través d’aquesta plataforma, que és una espècie de Linkedin però exclusivament pels membres de l’organització, aquests poden veure els perfils amb totes les dades de la resta i posar-se en contacte amb ells.

Les reunions del BNI. 

Finalment, Carme Cernicharo ha explicat que el BNI convida a gent de l’entorn dels seus membres per veure in situ les reunions. Al final d’aquestes els convidats poden preguntar sobre qualsevol dubte o fer aportacions, i si mostren la seva voluntat de formar part de l’organització, aquesta els fa una entrevista per veure si encaixen en el perfil que busquen.

En aquest sentit, el BNI el que busca és que “els nous membres creixin gràcies a la resta de professionals, però també que ajudin a aquests a seguir creixent”.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios