9 C
Pals
Divendres, 28 Febrer 2020

El Carnaval dels Carnavals de Platja d’Aro buscarà un altre nom

Els organitzadors han decidit estudiar el canvi de nom però s'han descartat totes les possibilitats a un canvi de data

El més llegit

Farmàcies del Baix Empordà es queden sense mascaretes per por al coronavirus

La majoria de les farmàcies que hem contactat, en total 24, han afirmat que s’han esgotat les mascaretes. Hem...

El ple de Palafrugell aprova que no es pugui fumar a la platja

Així s’ha votat en el ple municipal d’avui amb 12 vots a favor i 8 abstencions. Ja s’ha fet l’aprovació inicial.

Simple Minds, Ben Harper, Albert Pla o Dàmaris Gelabert, nous noms del Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada ha anunciat aquest dijous al matí els darrers noms del cartell de la seva 58a edició

Bell-lloch insinua que “influeix el color del partit que governa” en les ajudes de Costes pel Gloria

Diu que estan "indignats i descol·locats" amb l'ajut, a parer seu, "insuficient" de 250.000 euros, i que en canvi "altres municipis (en referència a Platja d'Aro) tinguin un ajut d'un milió"

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

Els organitzadors de El Carnaval dels Carnavals de Platja d’Aro canviaran el nom de l’acte en les properes celebracions. En una reunió de l’equip de govern del municipi amb el consistori de Palafrugell s’ha arribat a aquest acord.

L’interès per part dels dos equips de govern ha portat a un acord mutu. La comissió de la festa de Platja d’Aro estudiarà el nom de la rua però no es canviaran les dates de celebració. Aquesta última petició de Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, servia per donar  la possibilitat als palafrugellencs de participar-hi.

El problema que hi ha és el requisit de les carrosses inèdites a la celebració El Carnaval de Carnavals de Palafrugell. Aquesta norma només permet circular vehicles mai vistos pels carrers de la vila. Igualment, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, defensa que la norma està recolzada amb la passió dels veïns.

El Carnaval de Carnavals forma part de l’essència del Carroussel Costa Brava, que se celebrarà el proper 20 de maig. La celebració quedarà enterbolida per la polèmica amb el Carnaval dels Carnavals de Platja d’Aro.

De fet, quan es va anunciar el nom per part del municipi platjarenc, a Palafrugell ja hi havia malestar. Tot i això, a Platja d’Aro es va celebrar la festa pocs dies abans de començar maig.

Al principi de la polèmica, ja es va afirmar des de l’Ajuntament de Platja d’Aro que no es canviaria el nom. També es va destacar que la proposta havia sortit d’un grup de treball i que no se’n havien adonat de la relació amb el Carroussel Costa Brava.

Amb l’anunci de el Carnaval dels Carnavals de Platja d’Aro, el mateix alcalde Piferrer ja va col·laborar en un sketch. El vídeo es va estrenar durant el sopar de presentació de les Festes de Primavera 2018.

A la rua de Palafrugell hi desfilaran diverses carrosses que ja estan gairebé enllestides per les Festes de Primavera d’enguany.

Últimes notícies

El Mercat diari de Palafrugell aposta per eliminar el plàstic

El Mercat diari de Palafrugell ha pres la iniciativa d'avançar-se a la normativa de prohibició d'envasos i bosses de...

La població estrangera al Baix Empordà creix un 2,6% el 2019

En total, el conjunt de la població estrangera representa el 19,61% dels habitants a la comarca

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

Supermatí 27 febrer 2020

Escolta l'informatiu d'aquest dijous

En marxa el projecte per arranjar la sorra de les platges després de les destrosses del temporal Gloria

El temporal Gloria a principis del 2019 va deixar grans destrosses a les platges de Catalunya, entre elles les de Sant Feliu de Guíxols, que es van veure afectades per una gran quantitat de brutícia, dunes desfetes i la sorra desnivellada. Ara ja s’han iniciat les obres per posar-ho tot en ordre.

Més notícies