Christian Prat: “Volem actuar amb seny i veure quines són les prioritats per Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró”

- Publicitat -

Avui ens visita Christian Prat, alcaldable de Castell-Platja d’Aro pel partit Ara Pacte Local – Som Castell-Platja d’Aro i S’Agaró per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions municipals d’enguany. Bon dia, senyor Prat. 

Bon dia.

Primer de tot m’agradaria preguntar-li si es podria descriure en tres adjectius. 

Jo em definiria, primer de tot, com a molt treballador, constant, que és una conseqüència de ser treballador i proper.

Llavors no sé si podria destacar tres aspectes que cregui que hagi assolit el govern del municipi durant aquests quatre anys de mandat.

Jo crec que un dels principals i que sí que podem estar orgullosos tots, tant govern com oposició, és haver superat la pandèmia i el Glòria, no només laboralment o a nivell urbanístic, sinó anímicament. És que després de la pandèmia ens hem pogut recuperar. Hem fet bones campanyes d’estiu i les campanyes d’hivern també s’han pogut assolir satisfactòriament.

Crec que també positivament, hem avançat aquesta legislatura amb equipaments tant en el Parc dels Estanys que s’han fet que educativament es puguin aprofitar com a espai cultural. S’ha projectat ja la nova escola de Fanals, per tant, s’entén que s’està desencallant el problema i el nou projecte del pont per a travessar el Ridaura que és una reclamació històrica. Sembla que a partir d’aquesta tardor es podrà es podrà tirar endavant. Per tant, a nivell d’equipaments crec que s’han assolit objectius i s’estan desencallant, però per la propera legislatura.

I a nivell personal també hem assolit el repte de ser propositius a l’Ajuntament i crec que ho hem aconseguit ja no només en mocions, sinó que hem inclòs en els pressupostos de l’Estat que sigui finançat per pel pressupost el nou projecte del Passeig Marítim de Platja d’Aro. Creiem que és una fita prou important.

Llavors no sé si podria destacar també tres aspectes que potser no hagi acabat d’assolir el govern del municipi durant aquests quatre anys de mandat.

Si seguim el fil del passeig crec que un dels problemes que no hem pogut solucionar, i no només això, sinó que s’ha agreujat degut als problemes registrals, és l’afectació dels habitatges de primera línia afectats per la línia de costes que ara mateix no es poden escripturar. I en aquest sentit, nosaltres hem estat al costat de les entitats del Passeig que intenten desbloquejar aquest problema. Estarem al costat del govern actual i del futur per poder tirar-ho endavant i desbloquejar un problema que s’ha generat a nivell administratiu de l’Estat i que genera inconvenients a nivell privat.

Crec que un dels altres problemes endèmics del municipi, que no s’ha solucionat i que espero que se solucioni amb la propera plica és els enllumenat. Tenim problemes energètics al municipi i crec que la nova plica ha de posar solucions tant l’enllumenat públic com el subministrament per a particulars.

I un altre deute. O Deures per fer és millorar els residus. Tenim una nova plica de recollida de residus i com passa amb la seguretat que no només és que es redueixin els delictes, sinó que la gent tingui la sensació de que se sent segura. Aquí no només serveix com a recollida de residus i a augmentar les tones o augmentar el reciclatge, sinó que la sensació que es traslladi sigui que tenim un municipi net.

Llavors ja ho ha anat avançant una miqueta. Però quines són les iniciatives o prioritats que necessita un municipi com és Castell-Platja d’Aro i S’Agaró?

Al final, quan tant tant per visitants, turistes com els que hi vivim els veïns, el que volem és un municipi agradable, un municipi segur, un municipi on tinguem feina on puguem desenvolupar les activitats econòmiques amb seguretat i amb solvència. I això és el que oferim a Platja d’Aro com a destí turístic i és el que oferim als nostres veïns. És el que intentem millorar. I totes aquestes mesures que tant el govern sortint com l’entrant intentaran fer és donar la seva millor versió perquè això es pugui desenvolupar correctament i que cada cop anem avançant més i més en un millor turisme, una millor situació econòmica i millor atenció a les persones, a les entitats.

Llavors, què diferencia la seva candidatura de la resta de candidats polítics que es presenten a les eleccions d’enguany?

Nosaltres el que proposem són coses amb seny. Actuar amb seny a mirar quines són les prioritats que té el municipi per afrontar reptes, problemes, siguin endèmics o no intentar-los solucionar de la manera que es pugui. Òbviament, tot va emmarcat dintre d’uns pressupostos, d’uns recursos que té l’Ajuntament, però intentar anar posant solució. Li poso un exemple. Tenim un problema que es va agreujant amb el temps que és la recepció de les urbanitzacions. Durant molts anys s’ha estat posant en el pressupost per reflectir que hi havia aquesta tasca pendent per fer.

Ara en aquesta legislatura s’ha tret del pressupost. Entenc la versió de govern, que és fer un pressupost real. Si realment no s’ha de desenvolupar. Doncs no ho posem al pressupost. La nostra proposta seria d’anar-nos actualitzant i anar avançant i fer ho més real però més real per assumir-ho. Si hi han moltes urbanitzacions a recepcionar, anem-ho fraccionant i anem-ho assumint. I així anar solucionant el problema de mica en mica, però anar avançant. Aquesta és la nostra línia d’actuació anar solucionant els problemes que es vagin generant per millorar el municipi.

Llavors no sé si ens ho pot avançar una miqueta, però quines són les propostes que presenten en el seu programa electoral?

En farem una avançada, però que és obvi que suposo que tots els partits polítics ho voldran assumir. Necessitem un nou passeig marítim a Platja d’Aro. És obvi. El està antiquat, està en desús segons quines zones. Necessitem que s’ordenin terrasses, necessitem que s’ordeni l’espai on transiten les persones. Que sigui agradable no donar l’esquena al mar. Volem estar de cara al mar.

Una altra mesura que sí o sí s’ha de prendre, perquè és que ja a l’antiga, a l’anterior legislatura es volia posar remei és que les galeries es revitalitzen. Donar una entrada agradable al municipi que tothom entra per la banda del pàrquing de la plaça Europa, que les galeries són la benvinguda al municipi i per tant han de ser dinàmiques, han de ser vives. Hi ha de transitar la gent per a dinamitzar aquesta zona.

Nosaltres volem fer més partíceps a les entitats perquè tinguin uns bons equipaments i es puguin aprofitar, tant a nivell esportiu com a nivell cultural. La gent gran. Aquestes són les línies bàsiques. A partir d’aquí podrem desenvolupar més o menys més o menys concretament, alguns projectes, però aquestes són les línies bàsiques.

M’agradaria preguntar-li finalment si és el cas, de que no assoleixen una majoria absoluta al municipi, estaria disposat a pactar amb altres formacions polítiques?

Jo crec que això serà la realitat. No hi haurà una majoria absoluta. Crec que les majories absolutes són dolentes. Crec que és bo sumar. Nosaltres sí donarem suport en cas de que no guanyem nosaltres, que llavors seríem qui necessitaríem el suport. Donarem suport a l’equip de govern que més o menys ens pugui donar garanties de que es desenvoluparan aquestes idees que estem aportant i de les maneres que nosaltres entenem que s’han de fer.

Segur que ens entendrem perquè entenc que tothom vol el millor per al municipi. El que canvia és la manera i entenc que aquestes maneres, si són sensates, tothom les acceptarà.

Doncs esperem que tinguin molta sort i encerts en aquestes properes eleccions i també els hi volem donar les gràcies per visitar els estudis de Ràdio Capital.

Gràcies a vosaltres per donar-nos espai i entenent que si les eleccions van bé, que han d’anar bé, serà un bé pel municipi.

- Publicitat -