30.4 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

Comdemnen un grup criminal de drogues de Sant Feliu de Guíxols 9 anys després de la seva detenció

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dimarts l’Audiència de Girona ha condemnat sis persones per pertànyer a un grup de tràfic de drogues. Els fets van passar a Sant Feliu de Guíxols l’any 2013 i el judici s’havia de celebrar ahir, nou anys més tard. Tot i això, finalment no va fer falta, ja que els sis acusats es van declarar culpables.

Això va provocar que la fiscalia els apliqués una rebaixa molt important de les seves penes. De fet, com informa el Diari de Girona, la màxima codemna és d’un any i set mesos, però cap d’ells haurà d’entrar a presó si no cometen cap delicte en els propers 3 o 5 anys.

Els homes han estat condemnats per delictes contra la salut públic i pertinença a un grup criminal. I és que, abans de la seva detenció la 2014, tres dels homes feien servir el seu domicili com a magatzem de la droga. En aquest magatzem, la policia hi havia trobat haixix, marihuana i diners en metàl·lic provinents de la venda il·legal de drogues. Feien intercanvis a diferents punts de Sant Feliu i transportaven cocaïna. Els altres tres feien d’intermediaris i s’encarregaven de la distribució de la droga per Espanya i França.

Va ser el 5 de juny de 2014 la Policia els va detenir mentre intentaven transportar més de 200 quilos de haixix cap a França. Una persecució amb cotxe que va acabar amb dos agents lesionats.

També van intentar transportar cocaïna a través de terceres persones. Captaven a persones i els ajudaven a obtenir billets d’avió, a entrar al país i es feien càrrec de les seves despeses. Van intentar fer servir aquest sistema dues vegades, però aquestes terceres persones van ser captades per la policia en les dues ocasions.

Els sis acusats han estat condemnats, però mai s’han pogut identificar els qui eren els seus proveïdors ni la persona que se sap que els donava les ordres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palafrugell tindrà un protocol d’actuació en cas de punxades a l’oci nocturn

L’Ajuntament de Palafrugell, mitjançant la Policia Local, està treballant en la confecció d’un protocol específic per abordar les punxades als espais d'oci nocturn del municipi. Aquesta setmana s’ha reunit amb els empresaris del sector, concretament amb els responsables de l’establiment Costa Este.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -