23.5 C
Pals
Dimecres, 22 setembre 2021
- Publicitat -

Comença un nou curs escolar en pandèmia al Baix Empordà, ara amb vacunes

És el tercer curs que es veu afectat per la pandèmia, tot i que aquest ja serà diferent al de l'any passat: els alumnes vacunats no s'hauran de confinar si es detecta un positiu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Avui, dilluns 13 de setembre, ha començat el nou curs escolar. És el tercer curs que es veu afectat per la pandèmia, tot i que aquest ja serà diferent al de l’any passat. El setembre de 2020, el curs començava sobretot amb molta incertesa, tal com vam explicar a Ràdio Capital, ja que les escoles no sabien què esperar-se i encara no hi havia les vacunes. Ara, però, amb un 66,7% de la població completament vacunada, la situació canvia.

Sobretot canvia als instituts, i és que ara, els alumnes que estiguin vacunats amb la pauta completa no s’hauran de confinar si es detecta algun positiu a la seva classe. Cal tenir en compte que, actualment al Baix Empordà, està vacunat el 42,7% de persones d’entre 12 i 15 anys i el 59,3% de persones d’entre 16 i 19 anys. Nuri Albertí, directora de l’Institut Ridaura de Castell-Platja d’Aro, ha explicat a Ràdio Capital que espera que aquest any es hi hagi molts menys positius gràcies a les vacunes. Malgrat això, assegura que pot haver-hi “caos” si es detecta algun cas, ja que hi ha alumnes que estan vacunats però altres que no.

Per una altra banda, Albertí apunta un altre problema: aquest any ha augmentat la ràtio d’alumnes per classe, cosa que fa que a l’Institut Ridaura hi hagi alguns grups de fins a 30 alumnes. La directora assegura que això a la llarga pot ser un problema i que haurien preferit que es mantinguessin els grups més reduïts. Pel que fa a la resta de mesures i protocols, Nuri Albertí explica que se seguiran mantenint les del curs passat.

A les escoles infantils i de primària no hi haurà grans canvis pel que fa a mesures de seguretat. L’única diferència és que els nens es podran treure les mascaretes a l’hora del pati si estan només amb el seu grup bombolla. Carol Sánchez, presidenta de l’AMPA de l’Escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell, explica que “tothom ha de posar de la seva part” per aconseguir que el curs vagi bé, també les famílies: “cal anar amb compte i no portar els nens a classe si hi ha un positiu a casa, per exemple”.

A l’Escola Guillem de Montgrí el curs ha començat amb una novetat, i és que l’AMPA torna a gestionar el menjador després d’anys de polèmica. És per això que Jordi Masferrer, president de l’AMPA, assegura que encaren el curs “amb molta il·lusió”. Més enllà d’això, però, reconeix que la covid segueix encara posant les coses difícils. És per això que també tenen l’esperança que la situació millori i els nens puguin tornar a fer classes en plena normalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

En marxa la vacunació amb tercera dosi al Baix Empordà

La tercera dosi es va començar a administrar el dissabte passat, i s'està posant a les persones de més risc: gent gran de residències i malalts d'alt risc.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -