temporada Terracotta
Fotografia de Manel Magrinyà

Divendres a partir de 2/4 de 8 de la nit presentació del tercer volum de la col·lecció Catàlegs i a les 8 a l’Espai “El Forn” inauguració de l’exposició temporal dedicada a la col·lecció de Sergio Sabini Celio

El tercer volum de la col·lecció Catàlegs del Terracotta Museu està dedicat a la instal·lació artística de Javier Balmaseda “La ruta migratòria”, una singularitat paisatgística, que actualment es troba exposada en la Sala d’exposicions temporals del museu.

L’autor del text és el crític d’art Arnau Puig, i al igual que en els dos volum anteriors, dedicats a les exposicions de Javier Garcés i Madola, trobem un reportatge fotogràfic amb el disseny, el procés creatiu de l’artista i el muntatge final de l’obra. En aquesta ocasió però, el nou catàleg tindrà un format diferent. Es tracta d’un pòster de grans dimensions (76 x 56 cm) que mostra en la cara principal la instal·lació en tota la seva magnitud; en l’altre cara es troba el recull d’imatges del procés creatiu. Aquesta cartell ve plegat a l’interior d’una carpeta que conté el text d’Arnau Puig al voltant de l’artista i de la seva instal·lació ceràmica.

Tot seguit, a les 20:00h, s’inaugurarà l’exposició temporal De terrissa i terrisseries. Un tast a la col·lecció privada de Sergio Sabini Celio, un dels col·leccionistes de ceràmica més importants del país. L’exposició mostra una selecció de peces de diferents terrissaires de la península ibèrica, d’entre els segles XVII i XIX. Peces d’una gran qualitat i ricament ornamentades on en podríem destacar una plata fonda de la Bisbal d’Empordà del S. XVIII i una gerra de vi de Castrojeriz (Burgos) del s. XIX.

La inauguració es complementarà amb una visita comentada de Sergio Sabini a les peces de la seva col·lecció exposades a la mostra permanent.