12.6 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

Competència expedienta Palafrugell per l’adjudicació de serveis marítims

El govern actual de Palafrugell ja ha presentat al·legacions a l'expedient i l'anterior consistori defensa que va actuar de manera correcta al reglament

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha obert un expedient sancionador a l’Ajuntament de Palafrugell i a 16 empresaris, entitats i professionals més. L’òrgan denuncia que presumptament, es van presentar, de manera coordinada, diferents ofertes a licitacions públiques.

Es tractaria de les ofertes per la licitació dels serveis de temporada a les platges del municipi. L’organisme exposa que “ha tingut accés a determinada informació relacionada amb una presumpta conducta restrictiva de la competència i, per tant, possiblement contrària a la Llei de Defensa de la Competència”.

En aquell moment, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, es trobava en mig d’una moció de censura. L’actual regidor però defensa a Ràdio Capital que el procés es va fer de manera correcta per part dels dos governs.

De fet, aquest expedient sancionador ja s’havia donat a conèixer a l’actual govern fa uns mesos. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Palafrugell va decidir tornar a licitar els serveis de platja, un any després de la licitació en qüestió. Aquesta nova licitació però es va estudiar prèviament per l’ACCO abans de fer-se pública. Josep Piferrer en declaracions a aquesta emissora.

L’alcalde, Josep Piferrer però informa a aquesta emissora que el Govern actual ja va presentar al·legacions fa tres mesos. El batlle defensa que els serveis tècnics del consistori d’aquell moment no tenien intenció d’anul·lar la competència.

Juli Fernández destaca que cal que tots els actors actuïn amb responsabilitat i, segueix defensant, que el seu govern no va fer les coses malament.

L’actual mandatari també ha volgut remarcar que esperen una mínima sanció per part de l’ACCO. Piferrer espera que l’acte de tornar a licitar el concurs mostri a l’Autoritat Catalana de la Competència l’interès per fer les coses ben fetes des del consistori.

Ara mateix, s’està a l’última fase del nou concurs públic. A diferència de l’anterior, els licitadors poden presentar ofertes a diferents camps i no només en un de concret. De fet, Piferrer informa que un licitador, de fora del municipi de Palafrugell, ha presentat ofertes a tots els camps de boia possibles.

A l’expedient obert a l’Ajuntament també s’hi han de sumar les empreses: Solrac Plus, Inversiones Obras y Servicios SL, Hook Sistemas, Ona i Mar Serveis Marítims SL, Centre Balear de Biologia Aplicada SL, UTE Aucarmar, Craig Malcom Clark, Club Nàutic Tamariu, Tamariu Paco Boats SL, Kayaking Costa Brava SL, el Club Vela Calella i l’associació d’amics i veïns de Llafranc. També hi ha professionals afectats com Eva Negra Ferrer, Albert Muñoz Montes, Ramón López Quesada, Adrià Vergés Negra i Jaume Pagès Coloreu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Suprem rebutja tots els recursos contra l’indult de Dolors Bassa

La sala contenciosa-administrativa estima les al·legacions formulades per l'Advocacia de l'Estat
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -