12.6 C
Pals
Divendres, 22 gener 2021

Els comuns pregunten a la CE si la urbanització del camí de ronda de Palamós incompleix la seva pròpia directiva

El problema és que “afecta un espai declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i d'Interès Geològic i podria afectar a fauna i flora protegides o en perill d'extinció de la zona”

El més llegit

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’eurodiputat dels Comuns al grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, Ernest Urtasun, ha preguntat a la Comissió Europea sobre el projecte d’urbanització del Camí de Ronda de Palamós. En concret, Urtasun vol saber si la Comissió considera compatible amb la directiva 2014/52/UE el projecte de restauració del camí de ronda anomenat ‘Parc Natur Urbà’, i si creu que incompleix el seu propi reglament d’aplicació, tenint en compte que compta amb ajuts del Fons Europeu de Desonvolupament Regional.

En l’exposició prèvia, l’eurodiputat dels Comuns explica que el projecte de restauració del camí de ronda adjudicat per l’Ajuntament palamosí, i que va des de la Cala del Morro del Vedell fins a la platja de Castell, es troba en el perímetre d’un polígon d’actuació urbanística que comprèn terrenys forestals davant la Cala S’Alguer, al final del límit urbà. El problema és que “afecta un espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i d’Interès Geològic i podria afectar a fauna i flora protegides o en perill d’extinció de la zona”, com també han alertat les entitats ecologistes de SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori i el diputat de Catalunya En Comú Podem al Parlament, David Cid.

Urtasun denuncia que aquest projecte “planteja un conjunt d’intervencions urbanitzadores i agressives” -que inclouen ponts, passarel·les, miradors geomètrics, murs de contenció de formigó, portes, cartells, pavimentació de formigó d’apariència vegetal, ajardinaments de tipus urbà i tala de pins- i per tant “no arranja, conserva ni millora el camí de ronda existent, exclou cert tram del recorregut i té un altíssim cost econòmic, proper als 2M€”.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies