6.1 C
Pals
Dissabte, 17 abril 2021
- Publicitat -

Els comuns pregunten a la CE si la urbanització del camí de ronda de Palamós incompleix la seva pròpia directiva

El problema és que “afecta un espai declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i d'Interès Geològic i podria afectar a fauna i flora protegides o en perill d'extinció de la zona”

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’eurodiputat dels Comuns al grup dels Verds/Aliança Lliure Europea, Ernest Urtasun, ha preguntat a la Comissió Europea sobre el projecte d’urbanització del Camí de Ronda de Palamós. En concret, Urtasun vol saber si la Comissió considera compatible amb la directiva 2014/52/UE el projecte de restauració del camí de ronda anomenat ‘Parc Natur Urbà’, i si creu que incompleix el seu propi reglament d’aplicació, tenint en compte que compta amb ajuts del Fons Europeu de Desonvolupament Regional.

En l’exposició prèvia, l’eurodiputat dels Comuns explica que el projecte de restauració del camí de ronda adjudicat per l’Ajuntament palamosí, i que va des de la Cala del Morro del Vedell fins a la platja de Castell, es troba en el perímetre d’un polígon d’actuació urbanística que comprèn terrenys forestals davant la Cala S’Alguer, al final del límit urbà. El problema és que “afecta un espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i d’Interès Geològic i podria afectar a fauna i flora protegides o en perill d’extinció de la zona”, com també han alertat les entitats ecologistes de SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori i el diputat de Catalunya En Comú Podem al Parlament, David Cid.

Urtasun denuncia que aquest projecte “planteja un conjunt d’intervencions urbanitzadores i agressives” -que inclouen ponts, passarel·les, miradors geomètrics, murs de contenció de formigó, portes, cartells, pavimentació de formigó d’apariència vegetal, ajardinaments de tipus urbà i tala de pins- i per tant “no arranja, conserva ni millora el camí de ronda existent, exclou cert tram del recorregut i té un altíssim cost econòmic, proper als 2M€”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

L’IPEP busca empreses per la 5a Jornada d’Oportunitats Laborals

L'IPEP busca empreses que necessitin personal per la cinquena Jornada d'Oportunitats Laborals que se celebrarà de forma no presencial durant els dies 11 i 12 de maig.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -