25.2 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

El Consell Comarcal anuncia l’impuls de la xarxa agroalimentària del Baix Empordà amb voluntat d’adherir-hi més empreses i millorar-ne la coordinació

Arrelem que es va presentar ahir, substitueix a la xarxa Tràmec i entre els objectius també pretén millorar la col·laboració amb els ajuntaments de la comarca

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La trobada anual de la xarxa agroalimentària del Baix Empordà es va celebrar ahir a la Bisbal, immersa en un procés de renovació amb la voluntat d’abastar tot el sector agroalimentari de la comarca. En aquest sentit, s’ha treballat una nova imatge corporativa que ha implicat un nou logotip i una nova web. S’ha canviat el nom passant de TRÀMEC a ARRELEM, paraula composada per “arrel” com  origen i “em” com a Empordà. Els nous colors representen també la terra i el mar. La voluntat de la nova etapa encetada ahir busca la implicació del sector primari (agricultura, ramaderia i pesca), però també de la vessant més industrial de la transformació alimentaria. 

A la reunió, celebrada a la seu del Consell Comarcal,  hi han assistit una quinzena d’empreses de diferents àmbits del sector agroalimentari de la comarca. S’ha fet un repàs de les accions i dels projectes que s’han desenvolupat al llarg d’aquest any 2022. La primera d’elles ha estat l’ampliació de la xarxa per afavorir la col·laboració público privada. També s’ha tractat el suport a iniciatives municipals per donar valor al sector.

A més, s’ha parlat del projecte transfronterer per afavorir la implantació d’empreses agroalimentàries al parc de polígons del Baix Empordà. També s’ha treballat el projecte “De l’Escola a casa: divulgació i sensibilització del consum de peix a les famílies del Baix Empordà”, subvencionat pel GALP Costa Brava. Finalment s’ha destacat el projecte “Baix Empordà, Dona i Terra”, emmarcat dins els ajuts per projectes singulars de desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona.

Així mateix, s’ha parlat de les iniciatives que es plantegen cares a l’any vinent i s’ha fet palesa la necessitat de col·laborar, donar a conèixer i fer difusió del producte de proximitat a la comarca. També s’ha posat sobre la taula la necessitat de fixar una via de comunicació directa amb els membres de la Xarxa per tal d’arribar-hi més fàcilment i d’una estratègia comunicativa en general.  

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha donat la benvinguda a la trobada i ha destacat la feina feta fins al moment: “s’ha fet feina, però és el moment de fer un salt endavant. El Pla de Reactivació Econòmica del Baix Empordà ens indica que un dels sectors a potenciar a la comarca és precisament l’agroalimentari i en això estem, i ho hem de fer de la mà de les empreses i també en coordinació amb els ajuntaments. El Consell ha de ser el punt de trobada de tots plegats”.

En definitiva, la trobada ha estat valorada molt positivament perquè ha servit per conèixer d’a prop els projectes que es duen a terme des de la Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà Arrelem, però sobretot per facilitar el treball conjunt entre els membres de la xarxa, espai que els facilita la posada en comú dels seus objectius i la manera de col·laborar entre ells. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ensurt a Sant Feliu per la crema d’un quadre elèctric

Es tracta del segon incident d'aquesta setmana al municipi
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -