Coral La Calma: “Volia compartir la música amb els residents de La Calma”

- Publicitat -

La coral La Calma és una coral que ha nascut en una residència de Platja d’Aro. Després d’assajos amb un ampli repertori, en Gerard Cañigueral, educador i dinamitzador del centre ha aconseguit que els residents gaudeixin i juguin amb les partitures, les cançons i les melodies de l’àmpli repertori de la coral. Per explicar-nos alguns detalls més sobre la coral La Calma ens han visitat quatre de les seves membres: la Maria Vicenta Larrey, la Isabel Montserrat, la Roser Calvet i la Maria del Carmen Barrio i l’organitzdor i director de la coral, Gerard Cañigueral.

Totes quatre cantaires coincideixen a dir que quan els van proposar entrar a la coral no s’ho van haver de pensar dos cops. La Isabel explica que “de seguida vaig dir que sí”. Només una de les cantaires, la Maria Vicenta, havia cantat abans en una coral. En Gerard Cañigueral apunta que una manera de compartir la música amb les persones de la residència La Calma era a través d’aquest projecte.

Les cantaires i el director de la coral expliquen que canten cançons molt diverses i tenen un repertori amb més de 50 temes. “Cantem sardanes, havaneres, boleros i moltes altres, cançons de tota mena”, explica la Isabel. El rang d’edat de la coral varia dels 75 als 106 anys, i ara mateix són 11 persones les que hi canten. I tot i la variada edat, les cantaires es preparen les lletres per oferir diversos concerts dins la residència o diferents espais del municipi.

En Gerard Cañigueral reconeix que formar part de la coral manté actius i actives els membres de la residència. A més, afegeix que els ajuda a visibilitzar els membres de la residència dins la comunitat que hi ha a Platja d’Aro. Totes les cantaires i en Gerard Cañigueral coincideixen a dir que estan “molt orgullosos de la coral”.

Avui dia, la coral assaja un o dos dies a la setmana. Algunes de les cançons que preparen són El meu avi, La Gavina, Mi carro La Rosó (Pel meu amor), entre altres.

Les cantaires reconeixen que mai s’havien plantejat formar part d’una coral. Tot i això, de camí o amb 90 anys s’han decidit a cantar en públic. Reconeixen, a més, que les famílies els han donat suport i que també gaudeixen de la coral La Calma.

- Publicitat -