17.7 C
Pals
Diumenge, 29 maig 2022
- Publicitat -

De nou, un Nadal diferent

El Nadal coincideix amb l’inici de l’hivern i normalment ho associem amb temps d’estar a casa i en família.

Deu ser per això, que quan les condicions no són les òptimes, penso per exemple, en aquests darrers any de la Covid 19 on moltes persones les han hagut de passar confinades o penso en els que viuen lluny del seu propi entorn per temes laborals o socials, o bé quan ens falta una persona estimada, o hem passat una desgràcia o en el meu cas un quasi aïllament, la presó, és a dir,quan has de viure les festes amb més solitud i aïllament que mai, que se’ns desperta una enyorança que pot convertir-se fins i tot en apatia o descoratjament.

Estem acostumats que les emocions de les Festes Nadalenques estiguin envaïdes pels estímuls dels llums, dels regals, de compres compulsives, de menjars copiosos, de publicitat de perfums i cosmètica amb imatges i músiques repetitives … i ens fa pensar que tot això és la felicitat, i la resta no.

En el meu cas, he passat dos anys de Nadal i Festes en solitari, en parets grises de cel.les i amb persones desconegudes del meu entorn normalitzat i que aquest dia, l’únic sentiment que tens és tristesa i de recolliment negatiu. De fet, a les presons,l’única cosa que et fa pensar que és Nadal és el tall individual de torró que hi ha després de l’àpat i la coca-cola de beguda com quelcom excepcional. Ni cava, ni vi ni res d’alcohol, evidentment. Ni grans menjars, ni regals, ni perfums ni olors.

Per això, cal que malgrat les adversitats si tenim la sort d’estar a casa i amb la família més íntima, obrim la ment i no focalitzem en allò que perdem d’altres Nadals com les grans reunions, festes familiars, assistència i participació a esdeveniments culturals perquè podria ser una font d’ansietat, frustració i tristesa. Cal, doncs, que focalitzem en adaptar-nos a les circumstàncies, mantenir l’optimisme i l’esperança, que aprenguem a escoltar-nos i a prendre consciència del que ens fa sentir bé i aprofitar-ho. Aquestes festes passi el que passi, gaudim de viure el dia a dia, pensant que potser s’hauran de fer canvis de plans. Regala’t el millor de tu, és el meu desig nadalenc i això implica capacitat d’adaptació, de superació i de resiliència, per gaudir molts anys les Festes Nadalenques amb il·lusió, felicitat i alegria.

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]

Més àudios