10.8 C
Pals
Diumenge, 23 gener 2022
- Publicitat -

De què serveix una consulta popular?

Miquel Curanta
Sóc de Pals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Ahir vam entrevistar l’Alcalde de Torroella, en Josep Maria Rufí amb motiu del seu primer any de mandat. Entre els temes que vam tractar, va sortir el tema recurrent dels correbous. Com si de la cançó de l’enfadós es tractés, el cap de l’oposició Jordi Cordón (que per cert, Sr. Cordón, és lleig negar-nos declaracions perquè “no parlaria abans del ple municipal” i aparèixer en una entrevista en un altre mitjà) intenta tornar a sotmetre els correbous a votació del ple municipal, mentre que el secretari i el mateix Alcalde, s’hi neguen perquè ja s’ha votat.

En aquest punt li vaig preguntar a l’Alcalde, si no valia la pena convocar una consulta popular per decidir sobre un tema que, segons sembla, divideix a la gent del poble. No sense raó, l’Alcalde va insistir que ja s’havia votat per una majoria del poble representada pels regidors i que això mateix hauria pogut fer el Sr. Cordón en el seu dia.

Amb aquesta resposta encertada, sens dubte, torna a planar la idea de les consultes ciutadanes, que tan reeixides són, quan des de la política s’explica que es farà votar sobre partides pressupostàries “X” que s’assignaran a projectes puntuals, però es torna a posar de manifest, que quan es tracta de projectes estructurals dels pobles, no es nega la veu a la ciutadania, però es tendeix a decidir-ne al marge. Estic desitjós de veure qui serà el primer ajuntament agosarat que posarà sobre les espatlles dels ciutadans, la votació de pressupostos públics, plans urbanístics, enderrocs de xalets polèmics, etc… Quan això passi, sí que podrem dir que la responsabilitat en gestió de la cosa pública, recau també en els ciutadans.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un cotxe queda calcinat a la carretera entre Pals i Regencós

De resultes del sinistre la carretera ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa generant una important retenció.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -