- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Debat Electoral Torroella de Montgrí - l'Estartit 2019
Loading
/

L’habitatge i la gestió econòmica marquen el debat electoral per les eleccions municipals de Torroella de Montgrí que va organitzar ahir al vespre Ràdio Capital. Ja som al quart dia de campanya. Un dia en què l’agenda vindrà marcada per les propostes que es van llançar ahir des de l’estudi a l’hotel Mas de Torrent des d’on cada vespre emetem un dels nostres debats. Vam escoltar, sobretot, propostes en matèria de comerç, d’habitatge i de cultura. De retrets, pocs.

Bona part dels candidats aplaudeixen la gestió que ha fet l’alcalde Josep Maria Rufí. El republicà no repeteix, i ahir els candidats a succeir-lo es van veure les cares en un debat educat i sense grans estridències en què els candidats només van entrar al cos a cos a l’hora de defensar davant de Ciutadans que a Torroella no hi ha cap problema de convivència.

El minut inicial

Vam arrencar el debat demanant que els candidats resumissin els últims 4 anys de mandat. I va servir per saber com encararia cadascú el seu discurs. Pere Cuadros, de Ciutadans, no va deixar passar l’oportunitat per començar a criticar el govern municipal per la seva relació amb el procés.

L’exalcalde Jordi Cordón, de Compromís amb Torroella i l’Estartit a qui van fer fora quan tot just havia passat un any de mandat, també va arrencar carregant contra els qui van impulsar la moció de censura.

I l’altre regidor de l’oposició, en Carles Ventura de la CUP, no era del tot crític.

Ja dins del govern. Així començaven Sandra Pibernat, de l’Estarit som tots. I Jordi Colomí, de Unió i Progrés Municipal

I els dos partits en disputa ara mateix: Junts per Torroella (Sandra Bartomeus) i Esquerra Republicana (Marc Calvet)

Situació econòmica de Torroella

De seguida vam passar a parlar d’economia, i es van fer propostes sobretot en matèria d’ajudes als comerços, a les empreses i de polígons industrials.

Dues propostes per impulsar el comerç, de la mà de Junts per Catalunya i d’Esquerra Republicana.

Sandra Pibernat va apostar per desenvolupar el sector nàutic, i Jordi Colomí va reclamar ajudes per impulsar el polígon industrial

Propostes en una línia similar a la de la resta de partits… Carles Ventura de la CUP reclamava acabar amb la precarietat laboral. I Jordi Cordón apostava per buscar models d’altres pobles.

El problema de l’habitatge

Destaquem les principals propostes en matèria d’habitatge que es van fer ahir a la nit al debat sobre Torroella.

Esquerra vol rehabilitar edificis municipals.

Per Junts per Torroella, la solució passa pels grans propietaris.

S’hi apunta la CUP.

Ara bé, l’Estartit Som tots creu que aquesta no és la solució perquè els habitatges turístics no estan preparats per viure tot l’any.

Què fem amb el trànsit?

A Torroella hi tenen un problema any rere any amb el trànsit: les cues que es generen a l’estiu per entrar i creuar el poble. Bona part, al bell mig. En van fer propostes, però amb el consens general que s’escapa de les competències.

Diferents propostes. Per Sandra Bartomeus i Sandra Pibernat, cal avançar cap a un model de mobilitat diferent.

Els partits del govern van destacar la feina de l’alcalde per encapçalar aquest problema. Jordi Colomí va assegurar que s’ha avançat molt en la gestió del problema.

I el republicà Marc Calvet remarcava que cal posar la vista en altres punts.

Idees per la cultura

Pel que fa a la cultura. Destaquem diverses propostes. La de la CUP:

Compromís amb Torroella:

Junts per Torroella:

L’Estartit SOM tots:

Esquerra Republicana:

Ciutadans:

Convivència a Torroella?

I vam acabar el debat amb la qüestió més tensa: una suposada problemàtica que va proposar Pere Cuadros de Ciutadans. Un problema de convivència entre torroellencs. Així ho defensava.

Resposta directa de la resta de candidats.

Segueix tota la cobertura de les eleccions municipals 2019 a Ràdio Capital de l’Empordà.

- Publicitat -