23.1 C
Pals
Dimarts, 16 juliol 2024
- Publicitat -

Demanen rebaixar el canal del Daró per evitar inundacions

Alcaldes de la Conca del Daró es van reunir amb la consellera d’Agricultura per reivindicar millores

Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els alcaldes de la Conca del Daró es van reunir dimarts amb Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a demanar millores al canal del Daró i evitar així, inundacions com les de fa dues setmanes. Tot i la importància de la trobada, va ser distesa, ja que les reclamacions anaven més dirigides a l’Agència Catalana de l’Aigua.

A és de la consellera, a la reunió hi van assistir Elisabet Sánchez, directora dels Serveis Tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP); Javier Castellanos, responsable dels regadius de la Direcció General del Desenvolupament Rural; Ricard Poch, responsable d’obres i regadiu del Servei de Coordinació i Gestió territorial dels Serveis Tècnics de Girona; Francesc Camps, IRTA Mas badia; Mar Vila, cap de protocol del DARP; Albert Grassot, president de la comunitat de Regants del Molí de Pals amb els representants del regant dret i esquerra; Llorenç Frigola, director de la Indicació geogràfica Protegida Poma de Girona, i els alcaldes de Serra de Daró, Parlavà, Gualta, Fontanilles, Pals, Torroella de Montgrí, Palau-Sator, Corçà, Ultramort i Foixà.

Els alcaldes van demanar millores urgents i mesures de prevenció a les lleres i rieres per a evitar inundacions. Reclamen que es rebaixi el Daró, per tal que la seva capacitat augmenti i transporti més aigua. D’aquesta manera, no desbordaria. El Daró actualment és un afluent del Ter, tot i que antigament desembocava directament al mar.

Dies després dels forts episodis de pluja del cap de setmana del 17 i 18 de novembre, els pagesos van denunciar que encara tenien els camps inundats. El problema va venir, especialment, del Rec del Molí de Pals, un rec actualment en desús, però que es conserva com a símbol de patrimoni històric i garantia de l’ecosistema de l’entorn. Va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local el 2005.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La nova deixalleria de Palamós amplia el seu horari d’atenció al públic

A partir d'ara, aquest servei romandrà obert al públic fins a les 19 h els dimecres i dissabtes, augmentant en dues hores l'horari de la instal·lació en aquests dies, amb l'objectiu de fomentar un major ús de la deixalleria.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -