13.3 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

Denunciat per abocar residus en zones boscoses del Baix Empordà, Gironès i la Selva

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

A finals de l’any passat efectius de la unitat de Medi Ambient dels Mossos, van localitzar diversos abocaments il·legals de planxes de fibrociment així com canonades, bidons, dipòsits, bombones de butà i sacs amb restes d’amiant en zones boscoses dels termes municipals de Caldes de Malavella, Llagostera i Forallac. Paral·lelament, la Policia Local de Caldes de Malavella també va localitzar alguns abocaments dins el seu terme municipal, sumant un total de nou abocaments.

La investigació policial va concloure amb la interposició d’una denúncia el 29 de març a un veí de Palafrugell que té una empresa de neteja i manteniment, i que s’anunciava com una empresa de gestió i retirada de fibrociment.

Els agents van comprovar que a aquesta empresa no constava cap activitat per tractar correctament la gestió de residus de fibrociment. En comptes de ser tractats correvctament, els abocava de forma incontrolada al medi natural.

Tanmateix per dur a terme aquesta pràctica tenia dos operaris sense contracte de treball ni alta de la Seguretat Social. El transport d’aquest material perillós sovint es feia amb furgonetes sense cap mesura de protecció, supervisió, ni posterior desinfecció.

Aquesta pràctica incompleix la normativa sectorial vigent i per això es va procedir a la seva denúncia i notificació a l’Agència de Residus de Catalunya, al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i als tres ajuntaments afectats.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

Últimes notícies

Palafrugell tornarà a acollir Flors i Violes amb novetats importants

Entre el 30 d’abril el 2 de maig, Palafrugell tornarà a acollir el festival Flors i Violes amb concerts, decoració i un concurs de cant, la gran novetat d'enguany.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -