3 C
Pals
Dimecres, 1 desembre 2021
- Publicitat -

El bloc de l’Avinguda Catalunya de Sant Antoni de Calonge, desallotjat i tapiat

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

La macro operació policial d’aquest dimecres ha permès desallotjar el bloc d’habitatges que portava més de dos anys ocupat i on una màfia venia les claus dels pisos de manera il·legal. El desallotjament s’ha fet per ordre dels Jutjats d’Instrucció 1 i 2 de Sant Feliu de Guíxols.

Els pisos eren propietat d’una promotora que va fer fallida i van ser ocupats de forma massiva per diverses famílies el 2015. Mossos d’Esquadra i Policia local han fet fora 21 famílies que s’hi havien instal·lat. Dels 56 habitatges del bloc, n’hi havia 34 d’ocupats. En el cas de 13 habitatges més, encara hi ha oberts processos judicials. De moment, els tècnics els han tallat la llum i l’aigua i s’ha posat vigilància privada.

S’hi han desplaçat diverses unitats dels antiavalots i cotxes patrulla dels Mossos, i vuit dotacions de la policia local. No s’ha registrat cap incident remarcable i fonts policials destaquen que l’han desocupat amb “normalitat”.

L’atenció dels serveis socials

Pel que fa a les famílies desallotjades, l’Ajuntament de Calonge-Sant Antoni ha atès quatre casos, encara que només una persona estava empadronada a Calonge. L’afectat ja estava tramitant l’ajut a través de la Mesa d’Emergència i s’està valorant reallotjar-lo temporalment fins que hi hagi resolució. Els altres tres casos s’han derivat als seus municipis. Un era de Palamós, l’altre de Platja d’Aro i el tercer eren francesos.

La sorpresa de l’Ajuntament

L’ocupació de l’edifici va sorprendre fa dos anys el consistori. En un comunicat, va assegurar que bona part de les famílies ja estaven reben prestacions vinculades al lloguer d’habitatges. No hi ha constància que les persones estiguin relacionades amb alguna plataforma d’afectats per la hipoteca ni cap altre moviment social.

L’ajuntament recordava llavors que el conflicte era una qüestió de dret civil entre privats i que només podia intervenir a instàncies judicials, com finalment s’ha acabat produint avui.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Alícia Rey & Jan Buxeda presenten “Nadales de Sofà”

“Nadales de sofà” és el projecte musical que uneix els músics terrassencs Jan Buxeda (Caseta) i Alícia Rey (Sense Sal). Després d’haver col·laborat a ‘Tot el que odiàvem” (Caseta), van començar a treballar plegats en la producció de cançons com ‘Tornar’ o ‘Fer Camí’ (Alícia Rey), iniciant un camí musical plegats que els ha dut…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -