El Periódico
El Periódico
Els Mossos d’Esquadra han detingut avui un home a Banyoles per presumptament amenaçar amb un ganivet a dos homes a la localitat de Verges en el marc d’un enfrontament entre persones del poble i un grup d’encaputxats que estaven arrencant estelades i llaços grocs. El detingut, de 51 anys, va actuar amb quatre persones més que ja estan identificades i també està investigat per lesions lleus, furts i danys.
Les tasques d’investigació han permès identificar l’autor d’aquestes amenaces que ha quedat detingut. L’home té diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, atemptat als agents de l’autoritat i estafes.
Aquests fets van tenir lloc el passat 1 d’agost quan un grup de cinc persones encaputxades van arrencar estelades i llaços grocs que hi havia a diferents fanals del poble de Verges. Davant d’aquest fet, diverses persones els van recriminar el que estaven fent i van mostrar la seva oposició a que continuessin la seva acció.
Aleshores, l’ara detingut, portador d’una escala plegable d’uns 2 metres d’alçada, va colpejar un home per tal de poder continuar amb la seva activitat. Al mateix temps, va mostrar un ganivet d’uns 15 centímetres de fulla i li va col·locar prop de l’abdomen i el va amenaçar. Una altra persona es va interposar entre ells dos i també va rebre amenaces per part del detingut.
Finalment, una de les víctimes va poder treure la navalla que l’autor dels fets havia guardat al darrera de la seva cintura i va marxar corrents. Posteriorment va lliurar l’arma a la policia en el moment en què va denunciar els fets. En el marc de l’actuació policial, els Mossos d’Esquadra van identificar les persones que acompanyaven el detingut i van obrir diligències policials que ja s’han tramès al jutge.