20.2 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Diana Canals: “L’institut-escola de Verges segueix tant malament com abans de la pandèmia”

Avui hem parlat amb Diana Canals, presidenta de l’AFA de l’institut de Verges, sobre les males condicions en les que estudien els alumnes de l’escola.

Canals explica que fa anys que protesten per la situació amb l’edifici de l’escola, i enguany no ha canviat, expressa que l’espai és “molt antic i no està ben mantingut, per no parlar dels barracons”. Afegeix que durant la pandèmia, la lluita s’ha “congelat”, però les reclamacions són les mateixes, un nou edifici perquè els alumnes puguin estudiar amb bones condicions.

Després d’anys de lluita, explica, que estan en una llista de la diputació de Girona per construir escoles noves de manera prioritària. “Anys anteriors ni hi figuràvem, perquè com els alumnes estan parcialment en barracons, no érem una prioritat”.

Canals expressa que el futur és incert i dependrà dels pressupostos destinats, de manera que “va per llarg”. Els plans actuals contemplen que l’edifici actual de primària deixaria de ser operatiu i es construiria un edifici nou al costat dels barracons per primària i secundària.

Pel que fa la manca d’aules, “condiciona molt els desdoblaments i l’atenció als estudiants, sobretot a primària” explica la membre de l’AFA. Afegeix que ha desaparegut l’aula de música i la biblioteca per fer espai per adapta les classes.

Finalment, pel que fa qualitat educativa, Canals considera que la docència és molt bona i satisfactòria i que els professors s’adapten amb el que poden per fer la seva feina el millor que poden.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios