21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

Diari d’un comboi de rescat: Dia 1, de la Bisbal a Karlsruhe

Ahir va començar el viatge del comboi de rescat de refugiats d’Ucraïna que va sortir des de la Bisbal. A Ràdio Capital ens hem afegit al comboi format per una quinzena de persones de diverses entitats: la Penya Barcelonista de Monells, Galgos 112 i també un grup de Bombers de Juneda, Lleida. 

Cap a les 9 del matí, les sis furgonetes, incloses les 3 que venien des de Juneda, es van reunir a la Bisbal. El tret de sortida del viatge ha estat al voltant de les 10 h, amb les furgonetes carregades de material de tot tipus per portar a Ucraïna: productes d’higiene, cadiretes per a nadons i nens, menjar, medicaments, pinso per a animals o roba. Tot material donat de forma solidària per gent de la Bisbal, Begur, Juneda i Santa Eulàlia de Riuprimer.  

Va ser un primer dia bàsicament de carretera, com no podia ser d’una altra manera, amb l’objectiu d’arribar a Polònia avui a la tarda. En tot moment, les sis furgonetes, cadascuna amb el seu número, anaven una darrere l’altra de forma ordenada a la carretera per anar junts i no perdre de vista a ningú. Vam fer dues parades per descansar i menjar una mica. Aquests eren moments per presentar els membres de l’equip, entre nosaltres i a les xarxes socials. 

Després de la segona parada a França i de gastar més de 700 euros per emplenar tots els dipòsits de les furgonetes, vam seguir conduint durant quatre hores fins a arribar a l’hotel a la ciutat alemanya de Karlsruhe. Vam arribar a quarts d’onze, i vam posar final a un dia tranquil però molt llarg per carretera. 

De cares als propers dies, avui al matí tornem a agafar la carretera per acabar d’arribar a Polònia. És en aquest país on canviarem tot el material que portem, que l’entregarem per tal que l’acabin d’entrar fins a Ucraïna, per persones que necessitin marxar del seu país i venir cap a Catalunya. 

Un altre procés que sembla que serà complicat és el de trobar les persones que ocuparan aquestes places lliures de les furgonetes. Sobretot, perquè tot i que les entitats estan en contacte amb el consulat i diferents associacions i ONG’s que treballen per als refugiats, és complicat saber quina serà la situació que ens trobarem a Polònia i com s’haurà de gestionar la sortida del país d’aquestes persones.També és un moment especialment complicat pels refugiats, que ho viuen amb molta incertesa, tal com expliquen les persones que ja van fer aquest mateix viatge fa dues setmanes.

De fet, la penya blaugrana de Monells va publicar un post a Instagram a les seves xarxes socials per demanar ajuda, ahir mentre arribàvem a Alemanya. Asseguren que calen cases d’acollida que puguin tenir famílies de refugiats ucraïnesos de forma indefinida i ajudar-los amb el que faci falta un cop arribin a Catalunya. Ho explica la Núria de Galgos 112. 

Veurem com evoluciona també aquest tema al llarg dels dies. Sigui com sigui, nosaltres de moment avui continuem a la carretera per fer el trajecte entre Karlsruhe, Alemanya, i Polònia. 

Fins aquí la primera crònica en format podcast del Diari d’un comboi de Rescat. Avui podeu seguir el viatge a través de les xarxes socials de Ràdio Capital i demà us portarem la crònica del segon dia, amb la informació completa de tot el que hagi passat.

Gràcies per acompanyar-nos. 

Galeria d’imatges del dia

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios