21.4 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

La Diputació de Girona adquireix 12.000 tests per detectar la COVID-19 en 15 minuts

Es tracta d’una prova molt senzilla de realitzar per al personal sanitari i que ofereix resultats en 15 minuts. Els tests es repartiran entre els centres sanitaris i residències geriàtriques i de persones amb discapacitats de la demarcació de Girona

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona ha gestionat la compra de 12.000 unitats de tests de detecció ràpida del coronavirus SARS-CoV-2. Concretament, es tracta de proves d’anticossos que permeten saber si la persona ha passat la COVID-19 o té certa immunitat davant el coronavirus per algun altre motiu.

El test es realitza sobre una mostra de sang i els anticossos que es detecten són les immunoglobulines M i G (IgM / IgG), proteïnes produïdes pel sistema immunitari de la persona, com a resposta defensiva al coronavirus. Les IgM són els anticossos que es produeixen en un estadi primerenc de la infecció, i les IgG apareixen de forma tardana i persisteixen al llarg del temps. Es tracta d’una prova molt senzilla de realitzar per al personal sanitari i que ofereix resultats en 15 minuts.

Els tests permeten, doncs, detectar la malaltia amb diversos dies d’evolució, quan ja ha passat i també en els casos asimptomàtics.

Objectiu: professionals sanitaris i policia local

L’objectiu és que els professionals d’hospitals, centres d’atenció primària, centres de persones amb discapacitats i geriàtrics que presenten o han presentat simptomatologia, o bé sospiten que poden estar infectats perquè fan tractaments d’alt risc a malalts de COVID-19, puguin fer-se la prova.

També s’ha reservat un petit percentatge de tests (1.350 unitats) per als integrants de la policia local de les comarques gironines que han estat en contacte molt directe amb malalts de COVID-19. En tots els casos, les proves les faran professionals sanitaris a dins dels centres de salut.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -