13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Dolors Bassa: “Continuarem lluitant fins al final, encara que sigui per una victòria moral”

Supermatí - entrevistes
Dolors Bassa: "Continuarem lluitant fins al final, encara que sigui per una victòria moral"
Loading
/

El Tribunal Suprem Espanyol va anunciar que mantenia la inhabilitació de Dolors Bassa, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull. En el cas de Dolors Bassa aquesta inhabilitació es manté fins al 2031. Aquesta decisió del Suprem no permet que l’exconsellera es pugui presentar, d’entrada, a les eleccions municipals del 28 de maig. Per això, avui al Supermatí ens ha visitat l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa.

Dolors Bassa reconeix que quan van saber que el Tribunal Suprem mantenia la inhabilitació no es van sorprendre. Tot i això, la manera d’aplicar el dret penal els ha sobtat. I és que tot i la reforma penal, l’exconsellera recorda que es manté la seva inhabilitació fins a l’any 2031.

La reforma del Codi Penal, detalla Dolors Bassa, “deixa molt clar que en el delicte de malversació si els diners o béns no te’ls has quedat tu, no és un agreujant”. Explica, doncs, que en la revisió que ha fet el Tribunal Suprem no es contempla aquesta variació en el delicte de malversació.

L’exconsellera afirma que després de parlar amb els seus advocats la intenció és revertir aquesta situació. Dolors Bassa té 64 anys, una edat propera a la jubilació. Tot i això, vol continuar lluitant i presentaran el seu desacord al Tribunal Suprem. L’exconsellera, però, explica que confien més en la justícia a Europa.

Joaquim Forn va ser el primer a trucar-la, just quan va sortir la interlocutòria. Curiosament, serà l’exconsellera la que trigarà més a esgotar el seu temps d’inhabilitació, ja que els altres tres encausats van presentar-se a eleccions per ser diputats del Congrés, tot i no poder exercir.

Els efectes de la inhabilitació per Dolors Bassa

Aquesta inhabilitació no ha permès, per exemple, a Dolors Bassa retornar a la seva antiga feina dins el món de l’ensenyament. Afirma que la “inhabilitació comporta altres efectes més enllà del món polític”. A més, no poden treballar en cap àmbit en què rebin diners públic. Tot i això, recorda que el més important és veure que encara continua el conflicte. La intenció, reconeix l’exconsellera, és continuar lluitant.

A més, explica que hi ha molt poca gent que tingui una inhabilitació completa, normalment només se’ls inhabilita del món polític. Apunta a “l’arbitrarietat política” que existeix en els tribunals quan es jutja a persones involucrades en l’independentisme.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios