L’exconsellera de Treball Dolors Bassa, empresonada al Puig de les Basses de Figueres, ha rebut aquest divendres al vespre la Medalla del Montgrí 2018 que atorga l’ajuntament del municipi. L’acte simbòlic de lliurement ha estat presidit pel president del Parlament, Roger Torrent. La Medalla del Montgrí reconeix la “trajectòria política, professional i personal” de l’exconsellera torroellenca Dolors Bassa, que també va ser tinent d’alcalde del municipi.

L’alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, ho ha definit com el “reconeixement de tot un poble, no d’un alcalde o uns regidors”. Com és tradició, l’acte de lliurament s’ha celebrat el dia 24 d’agost, la vigília de Sant Genís, a l’Espai Ter, en el marc dels actes de la festa major. Aquest any, però, per primer cop a la història es concedirà una sola medalla i no tres, com es ve fent habitualment des de quan es va instituir aquest guardó, el 1986.

L’ajuntament vol denunciar la “vulneració de drets” i la “repressió política” a Catalunya. Les entitats del municipi s’han mobilitzat en nombroses ocasions per demanar el seu alliberament.

El Tribunal Suprem ha acceptat precisament avui la petició de la defensa de Dolors Bassa perquè surti de la presó de Puig de les Basses. El motiu és poder acompanyar, durant una operació de maluc, a la seva mare.