Propostes originals per mantenir les escoles obertes. Diversos col·lectius s’han unit per defensar els punts de votació en diferents punts de la comarca. Ho fan amb amb cartells curiosos. A Cruïlles, per exemple asseguren que celebren el Dia Internacional de la Música, amb una aclucada d’ull a l’1-O en el grafisme. Es trobaran a la sala polivalent del poble, al costat de l’escola d’educació primària on es podrà votar. Hi organitzaran un esmorzar i una arrossada.

EL REFERÈNDUM A L’EMPORDÀ, EN DIRECTE

A Pals, també organitzaran una arrossada a la plaça Ventura Claveguera. També estan organitzant comitès a la Bisbal i a Palafrugell.

L’alcaldessa de Pals, Sílvia Monar, ha fet una crida per Twitter a obrir els col·legis electorals. Òmnium ha engegat una campanya per facilitar el vot l’1 d’octubre.

A Verges també han utilitzat l’excusa del Dia de la Música. L’alcalde Ignasi Sabater ha signat un ban que assegura que en motiu d’aquest dia internacional, “la Placeta estarà restringida al trànsit i serà declarada zona de pícnic i per pas a vianants”. El centre de votació de Verges, que és la Casa de la Cultura, està situat a la Placeta. Hi faran sardanes, espectacles infantils o una botifarrada.