28.1 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

El bus nocturn que enllaça Girona i la Costa Brava mantindrà les parades a la demanda durant el servei diari de l’estiu

La línia nocturna NGi1, que connecta Girona amb la Costa Brava, continuarà oferint parades a la demanda aquest estiu, un servei iniciat al febrer com a prova pilot del Departament de Territori. L'autobús circularà diàriament fins al 31 d'agost. Les reserves es poden fer a través del servei Clic.cat o l'aplicació NE-MI amb una antelació d'una hora.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La línia nocturna NGi1, que connecta Girona amb la Costa Brava, mantindrà aquest estiu el servei de parades a la demanda, iniciat al febrer com a prova pilot del Departament de Territori.

L’autobús ha començat aquesta setmana l’horari d’estiu i fins al 31 d’agost circularà cada dia de la setmana, de dilluns a diumenge. De setembre a juny, el servei es presta durant els caps de setmana i vigílies de festius.

La línia disposa de 15 parades a la demanda. L’autobús s’hi desvia o s’hi atura només si el client ha fet una reserva prèvia. Les reserves es poden fer a través del servei Clic.cat, amb l’aplicació mòbil NE-MI, amb una antelació de fins a una hora abans de l’inici del trajecte.

La petició es pot fer tant per a la parada d’origen com per a la de destí, i l’usuari pot consultar en temps real la ubicació del vehicle per apropar-s’hi amb la mínima antelació possible i evitar temps d’espera a la parada.

Les parades a la demanda es concentren al tram entre Palamós i Sant Feliu de Guíxols, als punts més freqüentats, especialment a les zones d’oci. L’objectiu és que les persones usuàries més vulnerables, com dones i joves, caminin menys estona soles i arribin el més a prop possible de la seva destinació, evitant així situacions de risc.

El Clic.cat és el servei digitalitzat de transport a la demanda, utilitzat a través d’una aplicació. Des de la seva posada en marxa a les comarques gironines el 2019, ha comptabilitzat prop de 42.500 viatgers. El Departament de Territori disposa de 38 línies Clic.cat en funcionament i preveu digitalitzar tota la xarxa de transport a la demanda de la Generalitat, composta per 233 línies que arriben a 712 nuclis de població.

Aquest servei ajusta vehicles i rutes a la demanda real, evitant recorreguts ineficients i reduint emissions de CO2.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La nova deixalleria de Palamós amplia el seu horari d’atenció al públic

A partir d'ara, aquest servei romandrà obert al públic fins a les 19 h els dimecres i dissabtes, augmentant en dues hores l'horari de la instal·lació en aquests dies, amb l'objectiu de fomentar un major ús de la deixalleria.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -