8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

El camp d’esports de Torroella de Montgrí estrena enllumenat més sostenible i eficient

Amb aquesta actuació es milloren les condicions d’il·luminació del terreny de joc, es genera un important estalvi energètic i es redueixen les emissions de CO2 d'un 47 %

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El camp d’esports de Torroella de Montgrí estrena el nou enllumenat de l’equipament que ha estat renovat per un nou sistema de panells LED de baix consum. Amb aquesta actuació es milloren les condicions d’il·luminació del terreny de joc, es genera un important estalvi energètic i es redueixen les emissions de CO2 d’un 47 %.

El camp disposava d’una instal·lació d’enllumenat exterior composta d’halogenurs metàl·lics instal·lats l’any 2001 amb una potència del conjunt per projector de 2.130 W, amb un total de 16 projectors que il·luminen el terreny de joc, per tant, una potència instal·lada de 34.080W. Aquest sistema tenia un funcionament de 1.440 hores anuals amb un consum energètic de 49.075 kWh. Aquest consum energètic equival a l’emissió de 12.269 kg de CO2.

Amb la substitució dels 16 projectors pels 12 projectors LED el consum energètic serà de 26.024 kWh. Aquest consum equival a l’emissió de 6.506 kg de CO2, és a dir, es redueixen un 47 % les emissions.

La substitució dels projectors es va realitzar la setmana del 13 de novembre i els treballs van finalitzar el 20 de novembre de 2023. Aquesta actuació ha tingut un cost de 33.327,42 euros i ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de Girona. La instal·lació l’ha portat a terme el personal de la Unitat Operativa de Manteniment (UOM) i de l’Àrea d’Esports.

El regidor d’Esports, Genís Pigem, explica que “ha estat una actuació molt necessària que permet genera un important estalvi energètic i econòmic sense disminuir la qualitat de la il.luminació i sense generar contaminació lumínica. Un pas més per part de l’Ajuntament en les accions de transició energètica”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -