13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

El Carroussel Costa Brava se celebrarà el 2 de juny de 2024

Una comissió decidirà si al 2025 es manté la data del primer diumenge de juny o es torna a la tradició de fer el Carroussel per la Segona Pasqua

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El consistori de Palafrugell i l’Associació de Carrossaires han arribat a un acord perquè el Carroussel Costa Brava 2024 se celebri el diumenge 2 de juny. La decisió s’ha pres amb l’objectiu de consensuar una proposta adequada a trobar el millor encaix pel desenvolupament d’un dels esdeveniments més importants pel municipi. Tradicionalment, el punt culminant de les Festes de Primavera, el Carroussel Costa Brava, es programava el diumenge anterior al dilluns de Pasqua Granada, que també és coneguda com la Segona Pasqua.

Malgrat aquesta decisió, no es descarta tornar a la tradicional data el 2025, ja que s’haurà de valorar a nivell de tots els sectors implicats. Així, es va decidir que un cop passats 15 dies del Carroussel, es constituirà una Comissió per decidir si la data proposada pel 2024 es pot repetir o no el següent any. En aquesta Comissió, a part del propi Ajuntament i l’Associació de Carrossaires, també es convocarà al sector hoteler i el sector comercial per tal de captar la seva opinió sobre quina és la millor data per programar el Carroussel Costa Brava.

Cal recordar que l’any 2020, el Govern de la Generalitat va aprovar declarar el Carrusel de la Costa Brava de Palafrugell Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, perquè formés part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. D’aquesta festa se’n té constància des del 1883, es va recuperar el 1928 i, finalment, va entrar en l’etapa actual el 1964, quan la festa apareix descrita com “una desfilada de carrosses a l’estil de l’antiga rua”. El Carrusel de la Costa Brava és un important referent identitari per a la localitat i el seu entorn territorial immediat.

La participació ciutadana

Pel que fa al procés de participació que es va obrir al mes d’agost, la participació no ha arribat al 10% de la població per considerar-se vinculant. En total hi van participar 417 persones i l’opció del SÍ a la proposta del canvi de data va comptar amb 328 vots, mentre la resta va ser vots quantificats en el sector del NO.

Segons l’alcalde, Juli Fernández, “malgrat la poca participació, engegar el procés participatiu ha servit per generar debat i això és el més important. Des del Consistori considerem que és positiu demanar l’opinió de la ciutadania en aquells temes que considerem estratègics i ho seguirem fent en el futur”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -