13.3 C
Pals
Dijous, 15 abril 2021
- Publicitat -

L’Institut Català del Suro contracta el centre Tramuntana per a un servei de reciclatge

Es tracta de reciclar els taps de suro en projectes de disseny urbà

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Consell Comarcal del Baix Empordà acaba de signar un acord amb l’Institut Català del Suro per al reciclatge dels taps de suro. Aquests projectes d’economia circular es duran a terme amb la col·laboració del Centre de Treball Especial Tramuntana, els usuaris del qual seran els encarregats de triar els taps.

El projecte ALCORKE consisteix en utilitzar l’excedent del suro reciclat en projectes de disseny urbà, com ara fabricar escocells.

Van estar presents a la signatura de l’acord Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Sílvia Romero, consellera de Benestar Social i responsable del Centre Tramuntana; Joan Puig, president de l’Institut Català del Suro (ICSuro) i president d’AECORK; Albert Hereu, director de l’ICSuro i Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell.

Joan Manel Loureiro, va declarar que feia temps que volien desenvolupar l’economia circular a la comarca i assegura que aquests projectes beneficien tant la societat com el medi ambient.

Per la seva banda, Sílvia Romero veu de manera molt positiva que el triatge dels taps es realitzi al Centre Tramuntana ja que aportarà una millor condició de treball als seus usuaris.

Joan Puig ha recalcat que amb aquest acord d’economia circular s’aprofitarà els subproductes de la indústria del suro i de la vitivinicultura.

Finalment, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, qui també forma part de l’Institut Català del Suro, defensa que el Baix Empordà ha de convertir-se en una comarca de referència pel que fa al reciclatge del suro.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palafrugell tornarà a acollir Flors i Violes amb novetats importants

Entre el 30 d’abril el 2 de maig, Palafrugell tornarà a acollir el festival Flors i Violes amb concerts, decoració i un concurs de cant, la gran novetat d'enguany.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -