11.5 C
Pals
Dimarts, 9 març 2021

El Consell comarcal revisarà la programació dels menjadors escolars que gestiona

En la línia d'aquest programa, el Consell Comarcal del Baix Empordà ja fa quatre anys que també va començar a introduir en la proposta de programació dels menús escolars, el menú sense proteïna animal per tal de potenciar els llegums i les hortalisses.

El més llegit

La curiosa història del Boreas, un vaixell enfonsat a Palamós

Drogues, Hitler, guerres i submarinisme. Una història de pel·lícula al fons del mar de Palamós.

Dues dones i un home van ser acusades de bruixeria al Baix Empordà

Així ho explica l’Atles de la cacera de bruixes, el web més complet que existeix sobre els judicis per bruixeria celebrats als segles XV-XVIII a Catalunya i Andorra.

Estabilitzat l’incendi en una nau industrial a Vall-llobrega

Els bombers treballen aquest dilluns a la nit per apagar un incendi en una nau industrial en un polígon de Vall-llobrega

Comptadors de persones a les Gavarres per l’increment d’excusionistes al massís

El confinament ha fet que s'incrementés l'afluència i, de retruc, algunes actituds incíviques com la brutícia
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

A través del programa PReME de l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut es revisen cada dos anys aproximadament la programació dels menús escolars.

L’objectiu de la revisió és analitzar la qualitat de l’oferta gastronòmica d’aquests menús tot valorant concretament l’equilibri en la programació tenint en compte la freqüència d’utilització dels diferents aliments, la presència diària de productes frescos, el predomini d’aliments d’origen vegetal en detriment de les carns vermelles i processades, el tipus de cocció, entre d’altres aspectes.

En la línia d’aquest programa, el Consell Comarcal del Baix Empordà ja fa quatre anys que també va començar a introduir en la proposta de programació dels menús escolars, el menú sense proteïna animal per tal de potenciar els llegums i les hortalisses.

Des del curs escolar 2017-2018 també s’ha iniciat una nova fase de revisió dels menjadors escolars, però en aquesta ocasió, des del punt de vista de la qualitat sensorial. Es visiten els menjadors escolars per valorar el gust del menjar, la textura, la quantitat, la temperatura, tant del menjar com de l’espai, l’estat del material (gots, plats, ….), el soroll, etc.

Amb aquestes iniciatives, el Consell Comarcal pretén proporcionar, desenvolupar i fomentar una alimentació saludable i bons hàbits entre els infants i vetllar perquè els menjars servits siguin variats, equilibrats i adaptats a les seves necessitats.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Estabilitzat l’incendi en una nau industrial a Vall-llobrega

Els bombers treballen aquest dilluns a la nit per apagar un incendi en una nau industrial en un polígon de Vall-llobrega

Altres notícies