17.6 C
Pals
Dilluns, 2 octubre 2023
- Publicitat -

El Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal pacta destinar mig milió d’euros a la residència Els Estanys

El complex, destinat a persones amb discapacitat, es farà a Platja d'Aro i es treballa amb l'objectiu de començar les seves obres en els propers 15 dies

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell d’Alcaldes del Baix Empordà, òrgan que es reuneix al Consell Comarcal del Baix Empordà, va acordar unànimement fer una aportació de mig milió d’euros per a la construcció de la nova residència per a persones amb discapacitat de Platja d’Aro. Aquest acord estableix que cada municipi invertirà i posarà diners en proporció al seu pes poblacional i pressupostari. A més, seran xifres que es podran anar destinant per anualitats.

En referència a aquest pacte assolit entre els batlles de la comarca, Jordi Sistach, vicepresident de la Fundació Vimar, s’ha congratulat a Ràdio Capital per la “constatació d’aquesta sintonia administrativa única”, en uns “temps on precisament assolir-ho resulta molt complex”. En aquest sentit, des de la Fundació Vimar manifesten “la importància de donar suport a un dels sectors més febles de la societat” i també agraeixen “la complicitat de persones de la societat civil” que han col·laborat en el projecte. Escoltem Jordi Sistach:

Què se’n sap del projecte de la residència Els Estanys?

La construcció d’aquesta residència destinada a persones amb discapacitat, que s’ubicarà al carrer Roma de Platja d’Aro, previsiblement començarà la propera setmana o a la següent. La previsió és que aquestes obres s’allarguin al voltant de dos anys. Aquest serà un edifici de dues plantes, que disposarà de 2.500 metres quadrats. Aquests són uns terrenys que el consistori de Castell-Platja d’Aro ha cedit per fer realitat el projecte.

El cost de l’obra serà de 4,17 milions d’euros. Més de la meitat d’aquest import l’aportarà l’Obra Social La Caixa, mentre que la resta ho dipositaran la Diputació de Girona, la Generalitat i els ajuntaments de municipis del Baix Empordà.

El complex tindrà tres unitats de convivència. A cadascuna d’aquestes, hi haurà lloc per a 10 persones, assumint en conjunt un total de 30 places. També hi haurà un centre de dia i sales comunes per gaudir de les hores lliures. Altres equipaments previstos són un gimnàs, una sala d’estimulació sensorial i una d’hidromassatge.

Es cobreix una “vital necessitat”

Els estudis de la Generalitat de Catalunya reflecteixen que el Baix Empordà pateix una forta deficiència pel que es refereix al nombre de places disponibles en residències per a persones amb discapacitat i, tanmateix, una mancança important de nombre de residències d’aquest tipus. S’estima que la demanda podria ser superior a les 430 persones, però la disponibilitat és de 34. Altrament, es calcula que caldria tenir a la vora de 120 residències, però en l’actualitat, hi ha 16, segons informa la Fundació Vimar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Doctor Prats anuncien aturada tècnica del grup

Aquest cap de setmana el festival Petits Camaleons ha comptat amb Doctor Prats com un dels grups que han actuat a la jornada del diumenge. Els terrassencs han fet vibrar als més petits amb els seus himnes. Entre actuació i actuació hem parlat una estona amb ells i ens han explicat que després de 8
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -