9.3 C
Pals
Dilluns, 26 febrer 2024
- Publicitat -

Aturades totes les activitats no essencials fins al 9 d’abril

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest diumenge 29 de març el  Reial decret  llei de mesures urgents, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores dels serveis no essencials, que no hauran d’acudir al seu lloc de treball entre els dies 30 de març i el 9 de abril, ambdós inclosos.

Durant el permís, els treballadors i les treballadores, seguiran percebent les seves retribucions íntegres, tant el salari base com els complements als que tinguin dret. Un cop acabi el període esmentat, les empleades i empleats tornaran a l’empresa, de manera gradual, les jornades no treballades, des de que acabi l’estat d’alarma i fins al 31 de desembre de 2020.

El  Reial decret llei s’aplicarà a totes les persones treballadores per compte aliè que prestin serveis en empreses o entitats de el sector públic o privat i l’activitat no hagi estat paralitzada com a conseqüència de la declaració d’estat d’alarma establerta pel Reial Decret 463 / 2020, de 14 de març.

El Reial decret llei és d’aplicació obligatòria, però contempla excepcions. Per exemple, no podrà afectar les treballadores i treballadors a les que se’ls estigui aplicant un ERTO, llevat que aquest sigui de reducció de jornada. Tampoc a les persones que estiguin de baixa mèdica, o el contracte estigui suspès per altres causes legals, ni a les que puguin desenvolupar la seva activitat professional mitjançant el teletreball.

Consulteu aquí els sectors que podran continguar treballant

Llistat dels sectors que avui podran seguir treballant

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un “mobile world” a l’Empordà

Avui comença a Barcelona la divuitena edició del Mobile World Congress, un esdeveniment especial que aplega més de 2.000...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -