23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, visita la nova deixalleria de Palamós

La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s'havia creat l'equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dimarts el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, ha visitat les instal·lacions de la nova deixalleria municipal de Palamós, situada al polígon industrial de Sant Joan (al carrer de Rafael Savalls, 9). La reforma integral de la deixalleria de Palamós era necessària perquè feia més de 20 anys que s’havia creat l’equipament i aquest havia quedat obsolet en alguns aspectes vinculats al tractament i reciclatge dels residus. A més, quedava curt a l’hora de cobrir les necessitats d’un municipi que ha crescut fins als 18.000 habitants en els darrers anys.

El projecte de remodelació ha permès actualitzar i ampliar aquest equipament, que ha crescut amb més de 1.200 m2, sumant-hi els terrenys de propietat municipal que anteriorment s’havien utilitzat com a zona d’emmagatzematge de material de la Brigada Municipal.

La nova deixalleria té una superfície de 3.139 m2 i compta amb un moll de càrrega, una bàscula i noves caixes d’emmagatzematge amb una major capacitat, un magatzem cobert i un altre per a residus perillosos. També compta amb una sala polivalent on poder fer activitats pedagògiques adreçades a la ciutadania i fer difusió de la gestió de residus i el seu tractament. Tots els nous edificis que integren la nova deixalleria han estat construïts amb fusta amb l’objectiu de generar 0 emissions. L’equipament compta amb zones enjardinades i s’ha dotat amb 16 plaques fotovoltaiques mitjançant les quals es cobreix tota la despesa energètica que genera aquest servei.

El projecte ha rebut la subvenció completa que el municipi va sol·licitar a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per a l’execució d’aquestes obres i el seu posterior equipament. Es tracta d’un total de 404.626 €, un 69% del pressupost global, que se sumen ara als 180.000 € (31%) que l’Ajuntament de Palamós assumeix dels seus recursos propis per a la realització d’aquestes obres, i amb els quals es complementa el finançament necessari per a l’execució de la reforma integral de la deixalleria i l’adquisició de nou equipament, que és de 584.626 €.

Durant la visita han acompanyat el conseller Mascort l’alcalde del municipi, Lluís Puig i, també, la regidora de medi ambient de l’Ajuntament de Palamós, Maria Puig. Lluís Puig ha destacat la importància que té aquesta reforma de la deixalleria per un municipi com Palamós.

Un dels temes que també s’ha treballat durant la visita ha estat també el desenvolupament del sistema de recollida porta a porta. L’alcalde reconeix que aquest serà un dels punts que es vol contemplar en el nou contracte del servei de neteja i recollida d’escombraries. “El sistema porta a porta ens ajudarà a millorar la gestió de residus al municipi i, també, la imatge”, reconeix el batlle. La voluntat des del consistori és anar implementant aquest sistema de manera progressiva en les diverses zones del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -