8 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

El Consorci de la Costa Brava remodelarà la depuradora de Palamós per més de 20 milions d’euros

Es tracta de dos projectes de rehabilitació i d'ampliació que aplegaran una inversió de quasi 30 mil euros, i que formen part d'un paquet de 7 actuacions que durà a terme el Consorci en els propers 3 anys.

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El Consorci de la Costa Brava (CCB) farà una remodelació integral de la depuradora de Palamós per un cost de 15 milions d’euros. Així mateix, té previst ampliar la canonada subterrània que envia al mar l’aigua tractada, per un cost de 5,6 milions més. Aquests dos projectes, que sumen més de 20 milions d’euros i són els que s’emporten bona part de la inversió total, formen part d’un paquet de millores a diversos municipis del litoral que el CCB durà a terme els propers 3 anys. De moment, els dos projectes estan en fase prèvia de redacció dels estudis.

La depuradora de Palamós -infraestructura amb més de 30 anys de vida- tracta les aigües residuals d’uns 165.000 habitants del propi municipi, a més de Palafrugell, Vall-llobrega, Calonge i Mont-ras.

Jordi Soler, president del Consorci, ha destacat avui en roda de premsa que la depuradora de Palamós va ser la primera que es va constituir, i que en aquests moments ha quedat “petita”.

Aquesta és una de les 7 actuacions previstes pel Consorci i que també inclouen la remodelació i ampliació de la depuradora de Tossa de Mar, on hi destinaran 1,5 milions.

A més, també hi haurà actuacions de millora del sanejament a Sant Feliu de Guíxols per valor de 700.000 euros en la reforma de l’estació de bombament central. Roses veurà remodelada la seva estació central de bombament (825.000€), Lloret de Mar ampliarà l’estació de bombaments i el col·lector d’aigües residuals de la zona dels Fenals (1 milió d’€) i Empúriabrava remodelarà i ampliarà el pretractament del sistema (369.000€).

D’altra banda, també hi haurà millores en el sistema d’abastament (captació, potabilització i distribució de l’aigua) durant els propers 5 anys i que inclou actuacions per un import de 17 milions d’euros. Les primeres 5 actuacions es contractaran durant aquest any a l’Estació de tractament de Lloret de Mar-Tossa de Mar i a la d’Empúriabrava, tot plegat per un valor de 1,27 milions d’€. Així ho ha explicat Soler, que ha afegit que aquestes obres permetran tenir unes instal·lacions en “condicions més que notables”.

D’altra banda, l’organisme està fent tràmits per subministrar Colera, Mont-Ras, Port de la Selva i La Selva de Mar. A més, també està fent tràmits perquè la Mancomunitat Intermunicipal d’Aigües de Palafrugell, Pals, Regencós i Begur s’hi incorpori.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El 13 de març s’escollirà nou patró major de la Confraria de Palamós

S'han confirmat les dates per a la renovació dels òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes, entre...

Altres notícies