Aigües de la Costa Brava

El Consorci de la Costa Brava (CCB) farà una remodelació integral de la depuradora de Palamós per un cost de 15 milions d’euros. Així mateix, té previst ampliar la canonada subterrània que envia al mar l’aigua tractada, per un cost de 5,6 milions més. Aquests dos projectes, que sumen més de 20 milions d’euros i són els que s’emporten bona part de la inversió total, formen part d’un paquet de millores a diversos municipis del litoral que el CCB durà a terme els propers 3 anys. De moment, els dos projectes estan en fase prèvia de redacció dels estudis.

La depuradora de Palamós -infraestructura amb més de 30 anys de vida- tracta les aigües residuals d’uns 165.000 habitants del propi municipi, a més de Palafrugell, Vall-llobrega, Calonge i Mont-ras.

Jordi Soler, president del Consorci, ha destacat avui en roda de premsa que la depuradora de Palamós va ser la primera que es va constituir, i que en aquests moments ha quedat “petita”.

Aquesta és una de les 7 actuacions previstes pel Consorci i que també inclouen la remodelació i ampliació de la depuradora de Tossa de Mar, on hi destinaran 1,5 milions.

A més, també hi haurà actuacions de millora del sanejament a Sant Feliu de Guíxols per valor de 700.000 euros en la reforma de l’estació de bombament central. Roses veurà remodelada la seva estació central de bombament (825.000€), Lloret de Mar ampliarà l’estació de bombaments i el col·lector d’aigües residuals de la zona dels Fenals (1 milió d’€) i Empúriabrava remodelarà i ampliarà el pretractament del sistema (369.000€).

D’altra banda, també hi haurà millores en el sistema d’abastament (captació, potabilització i distribució de l’aigua) durant els propers 5 anys i que inclou actuacions per un import de 17 milions d’euros. Les primeres 5 actuacions es contractaran durant aquest any a l’Estació de tractament de Lloret de Mar-Tossa de Mar i a la d’Empúriabrava, tot plegat per un valor de 1,27 milions d’€. Així ho ha explicat Soler, que ha afegit que aquestes obres permetran tenir unes instal·lacions en “condicions més que notables”.

D’altra banda, l’organisme està fent tràmits per subministrar Colera, Mont-Ras, Port de la Selva i La Selva de Mar. A més, també està fent tràmits perquè la Mancomunitat Intermunicipal d’Aigües de Palafrugell, Pals, Regencós i Begur s’hi incorpori.