12.4 C
Pals
Dimecres, 19 Febrer 2020

El Consorci de la Costa Brava remodelarà la depuradora de Palamós per més de 20 milions d’euros

Es tracta de dos projectes de rehabilitació i d'ampliació que aplegaran una inversió de quasi 30 mil euros, i que formen part d'un paquet de 7 actuacions que durà a terme el Consorci en els propers 3 anys.

El més llegit

L’Ajuntament de Palamós delimita l’espai on es farà la nova estació d’autobusos

Aquesta estació s'ubicarà entre el carrer Enric Vincke i el Pla de Sant Joan, amb un cost d'uns 2,4 milions d'euros que assumirà la Generalitat

Marcos Pacheco, president de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Convent content amb l’inici de la campanya per formar part de la...

Crida de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Convent, la Fundació Acollida i Esperança i l’Escola Empordanet a persones dinàmiques i amb iniciativa que ajudar a impulsar activitats i projectes del sector sud de la Bisbal

El món de l’havanera homenatjarà Càstor Pérez aquest novembre

Serà en un acte organitzat per la Fundació Ernest Morató el pròxim 1 de novembre

Sancionat l’Hotel Hipócrates de Sant Feliu per tancar sense avisar

Inspecció de Treball ha sancionat l'Hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols després que al gener tanqués i deixés als treballadors a l'estacada sense poder accedir al subsidi d'atur

El meu carrer no té res

És un carrer encarat a nord.  Un carrer intramurs de Torroella de Montgrí que mira el castell. El pot veure...

El Consorci de la Costa Brava (CCB) farà una remodelació integral de la depuradora de Palamós per un cost de 15 milions d’euros. Així mateix, té previst ampliar la canonada subterrània que envia al mar l’aigua tractada, per un cost de 5,6 milions més. Aquests dos projectes, que sumen més de 20 milions d’euros i són els que s’emporten bona part de la inversió total, formen part d’un paquet de millores a diversos municipis del litoral que el CCB durà a terme els propers 3 anys. De moment, els dos projectes estan en fase prèvia de redacció dels estudis.

La depuradora de Palamós -infraestructura amb més de 30 anys de vida- tracta les aigües residuals d’uns 165.000 habitants del propi municipi, a més de Palafrugell, Vall-llobrega, Calonge i Mont-ras.

Jordi Soler, president del Consorci, ha destacat avui en roda de premsa que la depuradora de Palamós va ser la primera que es va constituir, i que en aquests moments ha quedat “petita”.

Aquesta és una de les 7 actuacions previstes pel Consorci i que també inclouen la remodelació i ampliació de la depuradora de Tossa de Mar, on hi destinaran 1,5 milions.

A més, també hi haurà actuacions de millora del sanejament a Sant Feliu de Guíxols per valor de 700.000 euros en la reforma de l’estació de bombament central. Roses veurà remodelada la seva estació central de bombament (825.000€), Lloret de Mar ampliarà l’estació de bombaments i el col·lector d’aigües residuals de la zona dels Fenals (1 milió d’€) i Empúriabrava remodelarà i ampliarà el pretractament del sistema (369.000€).

D’altra banda, també hi haurà millores en el sistema d’abastament (captació, potabilització i distribució de l’aigua) durant els propers 5 anys i que inclou actuacions per un import de 17 milions d’euros. Les primeres 5 actuacions es contractaran durant aquest any a l’Estació de tractament de Lloret de Mar-Tossa de Mar i a la d’Empúriabrava, tot plegat per un valor de 1,27 milions d’€. Així ho ha explicat Soler, que ha afegit que aquestes obres permetran tenir unes instal·lacions en “condicions més que notables”.

D’altra banda, l’organisme està fent tràmits per subministrar Colera, Mont-Ras, Port de la Selva i La Selva de Mar. A més, també està fent tràmits perquè la Mancomunitat Intermunicipal d’Aigües de Palafrugell, Pals, Regencós i Begur s’hi incorpori.

Últimes notícies

Supermatí 19 febrer 2020

Recupera l'informatiu d'aquest dimecres

Més flors

La setmana passada la Carme Fenoll reivindicava més Roses a la nostra societat. Més Roses Regàs concretament. Segueixo el fil per reivindicar més dones que ens ajuden a fer una societat més justa i més solidària, amb o sense, nom de flor.

Alguns intervals de núvols al matí i tarda assolellada

Alguns núvols al matí amb més sol cap a migdia. Demà i els propers dies domini del temps anticiclònic i l'ambient assolellat.

Lewis Capaldi, Foals o Billie Eilish entre els guanyadors dels Brit Awards 2020

Lewis Capaldi ha aconseguit dos dels quatre guardons que optava en els Brit Awards, sent l’artista amb més premis, en una gala molt repartida i on també han rebut el seu guardó Billie Eilish, Foals, Stormzy, Mabel, Celeste o Tyler the Creator. El millor artista masculí ha estat Stormzy, mentre que en l’apartat femení la…

The Strokes estrenen ‘Bad Decisions’

Fa alguns dies The Strokes estrenaven dues noves cançons durant un acte polític, ‘At the door’ i ‘Bad decisions‘. Mentre que la primera la vam poder escoltar aviat en qualitat digital i veure’n el seu videoclip per aquesta segona hem hagut d’esperar a aquest dimarts quan finalment el grup de Julian Casablancas l’ha compartit a…

Més notícies