13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

El Consorci de les Gavarres impulsa un pla per fer front al canvi climàtic i la manca de recursos

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El Consorci de les Gavarres impulsa un pla per fer front al canvi climàtic i la manca de recursos
Loading
/

El Consorci de les Gavarres posa en marxa el pla de gestió integral Gavarres 2025 per generar un nou model gestió i adaptar el massís als canvis globals.

L’augment de la sequera i el risc d’incendi forestal són els dos impactes més evidents del canvi climàtic en el Mediterrani. Això se li suma la manca de recursos arran principalment de les retallades. Ho ha explicat a Ràdio Capital el gerent del Consorci, Oriol Armet.

El Consorci ha aplegat ara no només a les administracions, sinó a gran part del sector del suro, turístic i vitivinícola, i a la societat civil i la comunitat científica. D’aquesta unió n’han sortit tot un seguit d’eixos i accions que caldrà implementar a mig termini.

Accions transversals com estructurar un nou model de governança del Consorci. Però també altres petites actuacions, com convertir zones d’eucaliptus, nefastos pels incendis, en nous cultius. El pla també està obert a analitzar noves economies, com és el cas del bruc. Serviria per dignificar els col·lectius que el recol·lecten, però el control d’aquesta planta alhora ajuda a prevenir incendis.

També exploraran la cultura posant en valor l’arquitectura popular o organitzant un certamen de land art, o art natura, una obra d’art efímer amb els propis materials del massís fins que es dilueix en el propi espai.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -