20.2 C
Pals
Dissabte, 24 setembre 2022
- Publicitat -

El Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario reobre les seves portes

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de deu setmanes de tancament dels espais del Museu del Suro i amb la finalització de l’estat d’alarma, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario torna a obrir les seves portes. L’obertura es fa amb control de l’aforament al 50%, i amb les mesures de seguretat  recomanades, de forma que es pugui proporcionar una visita segura i saludable. Aquest espai estarà obert fins al 13 de setembre.

Ubicat al centre de la població de Palafrugell, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario és únic a Catalunya, una construcció excepcional dins el món surer, singularitat remarcada pel fet d’ésser Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 2000. Es bastí entre 1904 i 1905, projecte de l’arquitecte General Guitart i Lostalo i estructura metàl·lica construïda per els Talleres del Arquitecto Don Juan Torras de Barcelona.

La necessitat de dipòsits per garantir la pressió de l’aigua en les fàbriques de suro en una època que no hi havia aigua corrent, va fer proliferar aquesta mena de construccions. Però en tot el sector surer català no n’hi ha cap més que, més enllà de la funcionalitat, cuidés els detalls d’imatge. Destaca la seva part decorativa basada principalment en un espectacular treball de forja, des de la barana de l’escala, que dóna accés fins a la part superior del dipòsit i que puja en espiral al voltant del cos central, fins al coronament superior.

Des de dalt de la Torre-Dipòsit es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de l’Empordanet i fins i tot en dies clars es pot arribar a veure el coll del Pertús.

L’horari d’obertura serà el següent:

Juliol i agost
De dimarts a dissabte, d’ 11.00 a 13.00 h i de 18.00 a 20.00 h
Diumenges d’ 11.00 a 13.30 h

Del 24 al 30 de juny i de l’1 al 13 de setembre:

De dimarts a divendres d’ 11.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 h.
Dissabte d’ 11.00 a 13.30 h i de 17.30 a 20 h.
Diumenges i festius (excepte dilluns festius) d’ 11.00 a 13.30 h.

Fins a finals de juny, l’entrada serà gratuïta.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ARC finançarà l’app de Sant Feliu que busca ajudar a reciclar a la ciutadania

El projecte "Reutilitza'm amb ReutilitzAPP" de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha sigut un dels escollits per rebre...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -