Estat actual d'una de les antenes satèl·lit de Radio Liberty / Santi Palomé

El projecte de la Fundació Mar per als terrenys on hi havia Radio Liberty té l’informe favorable de la delegació territorial de Costes de l’Estat a la demarcació de Girona. Aquest és un pas previ necessari perquè la Generalitat pugui donar l’autorització administrativa al projecte, batejat amb el nom d’Aquam. El cap de Costes de l’Estat a Girona, Jordi Planella, ha avançat a Ràdio Capital que el tema es podria desencallar abans de l’estiu o just després.

El 2015, la Fundació Mar va anunciar que havia aconseguit la concessió per 50 anys de les antigues instal·lacions de Radio Liberty per fer-hi un gran centre de conservació de la biosfera. Llavors es va apuntar el 2017 com a data d’inauguració, però el projecte està encallat. El cap de Costes a Girona, Jordi Planella, ha confirmat a Ràdio Capital que per part seva, ja tenen llum verda.

Segons Planella, la Fundació Mar preveu que abans de l’estiu o just després aconseguirà la llicència que li ha de concedir la Generalitat per poder executar el projecte. Aquam ha de ser un centre d’experimentació i formació, que posi en valor el patrimoni natural de l’Empordà i el Mediterrani. Segons la Fundació Mar, requeriria una inversió de 9 milions d’euros, donaria feina a un centenar de persones i podria arribar a xifres d’uns 250.000 visitants l’any. El projecte preveu un espai per a visitants, amb exposicions i aquaris, i també s’hi farà formació i investigació. Ara per ara, però, els terrenys de l’antiga Radio Liberty continuen en estat d’abandonament i degradació.