13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

El Govern aprovarà el reompliment de piscines privades si es fan accessibles al públic

El Govern català permetrà omplir piscines públiques i privades que s’obrin al públic com a refugis climàtics. Un nou decret llei, que entrarà en vigor el 16 d’abril, també inclourà restriccions al consum d’aigua dels turistes en zones que superin els llindars establerts.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern prepara un decret llei que permetrà omplir piscines tant públiques com privades, sempre que aquestes es facin accessibles a tots els ciutadans. Segons ‘El Periódico’ i confirmat per l’ACN, els municipis podran designar piscines de clubs esportius, comunitats de veïns, hotels o càmpings com a ‘refugis climàtics’, a condició que s’adoptin mesures compensatòries pel consum d’aigua. Aquesta normativa entrarà en vigor el proper dimarts, 16 d’abril, i també inclourà restriccions sobre el consum d’aigua per part dels turistes. Aquells municipis que no respectin els límits establerts durant tres mesos consecutius hauran d’aplicar rigorosament aquestes mesures en els seus allotjaments turístics.

La nova llei, desenvolupada amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), sorgix després de l’aturada d’una llei de mesures urgents pel rebuig dels pressupostos de 2024. “Aquest decret neix de l’entesa entre el Govern i els líders municipals per proporcionar més eines als governs locals en la gestió de l’emergència per sequera, respectant la seva autonomia”, explica l’executiu català. Seran els ajuntaments els que decidiran quines piscines incloure com a refugis climàtics en els seus plans d’emergència.

Restriccions en el reompliment de piscines
Inclusió de piscines com a refugis climàtics permet reompliments controlats
Normativa estricta per piscines no registrades com a refugis

Es podrà classificar com a refugis climàtics tant piscines públiques com privades. Les segones necessitaran un acord amb l’ajuntament per obrir-se a la ciutadania, com ara piscines de clubs per activitats d’estiu, comunitàries obertes a veïns, o de pagament en hotels i càmpings. “Només les piscines registrades com a refugis podran reomplir-se amb les quantitats necessàries per mantenir la qualitat sanitària de l’aigua, sempre que es prenguin mesures addicionals d’estalvi”, aclareix el decret llei.
“Si una piscina privada no està registrada com a refugi climàtic, quedarà prohibida la seva omplimenta o reomplimenta”, alerta la normativa. A més, es permetrà als municipis imposar límits al consum d’aigua dels turistes en zones que superin els llindars per tres mesos consecutius. En aquest cas, els establiments turístics hauran de seguir les restriccions de consum: 115 litres per persona en situació excepcional, 100 litres en emergència 1, 90 en emergència 2 i 80 en emergència 3.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -